Slika nije pronađena

Svoju boju kose ne bi trebala ignorirati kada kupuješ odjeću. Ona može biti razlog da će ti nešto stajati super, ali i da će ti nešto stajati loše. Kod velikih događanja poput maturalne nitko ne želi pogriješiti s izborom haljine, a boja kose ti može pomoći da ne zezneš.

Svaka cura želi na maturalnoj izgledati što bolje, a bez obzira na to hoćeš li nositi haljinu, suknju ili hlače, ovo će ti olakšati donijeti odluku u kojoj boji tražiti odjevnu kombinaciju za ovu noć. Neki imaju problem da im se sviđa toliko toga i ne znaju što odabrati, a drugi ne mogu naći ništa dobro s čime su dovoljno zadovoljni. Možda je dobar način kako odlučiti da se prvo fokusiraš na to koju boju želiš nositi. Postoji jedna koja će svakome najbolje stajati s obzirom na to koju boju kose ima.

1.Siva ili hladno plava kosa
Još je uvijek popularno imati sivu kosu, a cure koje furaju ovaj trend, kao i one koje imaju plavu kosu, ali hladnih tonova, neće pogriješiti ako odaberu crnu haljinu. Ovo se može činiti kao malo pretmurno i preozbiljno za maturalnu večer, ali mala crna haljina je klasik. Suprotnosti se privlače, a boja tvoje kose i ove haljine izgledat će odlično. Crna haljina će samo dodatno naglasiti elegantnost cijelog outfita.

2.Plava kosa (sa žutim tonovima)
Ako je tvoja kosa plava, ali nemaš hladni podton, već vuče na žuto, onda je za tebe top izbor haljina u crvenoj boji. Ove dvije boje idu odlično zajedno jer su obje primarne boje. Uz njih je tu još i plava, tako da i to je boja koju možeš uzeti u obzir ako nisi fan crvene. Crvena je intenzivna i upadljiva, s njom ćeš sigurno biti u centru pažnje.

3.Svijetlo smeđa kosa

Cure kod kojih prevladava svijetlo smeđa boja u kosi ne mogu pogriješiti s haljinama koje su u tonovima žute, narančaste ili zlatne. Točnije, ne mogu pogriješiti niti s jednom bojom koja je u spektru toplih boja. One će im odlično stajati, ali pošto se radi o svečanom događanju, zlatna je pravi izbor, pogotovo ako želiš izgledati kao da si krenula na crveni tepih.

4.Smeđa i tamnije smeđa kosa

Kombinacija smeđe kose i haljine u nekoj svjetlijoj smeđoj ili bež nijansi može izgledati jako dobro. Neće biti previše smeđe, a i možeš boja lako 'razbiti' dodatkom nakita ili štikli u nekoj jarkoj boji. Osim smeđe, dobar je izbor i haljina u tamno zelenoj nijansi.

5.Crvena ili narančasta kosa

Jedna boja koja posebno dobro ide uz crvenu kosu je zelena. Sjeti se samo Zendaye u zelenoj haljini koju je nosila na jednu od dodjela nagrada – tjednima se nije prestajalo pričati o njoj i njenoj odjevnoj kombinaciji. Zagarantirano ćeš u ovakvoj kombinaciji samo sakupljati komplimente.

6.Crna kosa

Uz crnu boju kose najbolje ide kraljevski plava boja. Kombinacija crne i ove nijanse plave izgleda odlično i ovo je izbor koju sigurno nećeš požaliti. Kontrast između crne kose i haljine ovakve boje je ono zbog čega izgleda toliko dobro. Izdvojit ćeš se i to na dobar način. Bila bi dobra ideja uzeti i bijelu haljinu, ali to je za većinu preriskantno jer ju je toliko lagano uprljati.

Pogledajte još:

Luksuz o kakvom možemo samo sanjati: Top 10 najskupljih haljina koje su celebovi ikada nosili

Hoće li biti maturalnih večeri ove godine? Evo što kažu nadležni, hoteli i škole! Koji su vaši planovi? [anketa]

Modni trikovi koje celebovi koriste za crveni tepih, a koje vi možete iskoristiti kako biste zasjali na maturalnoj

boja kose boja haljine Maturalna večer haljina

Još vijesti