Slika nije pronađena

Donosimo vam super trik za kovrčanje kose bez oštećivanja. Sve što vam treba su (čiste) čarape, nekoliko gumica za kosu i dobra volja.

Tik Tok nas ne prestaje iznenađivati svojim beauty trikovima kojih se nikada sami ne bismo sjetili, a ovaj najnoviji hack za kovrčanje kose nas je oduševio. Nakon što su nam Tik Tokeri pokazali tehniku kovrčanja kose korištenjem pojasa kućnog ogrtača, na istoj popularnoj društvenoj mreži počeo se širiti hashtag #sockcurls. Naime, pod tim hashtagom mogu se naći sve djevojke koje su pokušale nakovrčati kosu koristeći čarape. I dok neke djevojke misle kako je ova tehnika vrlo zahtjevna, drugima su čarape postale omiljeni alat za postizanje prekrasne valovite kose bez izlaganja visokim temperaturama.

Iako tehnika možda nije toliko jednostavna kao kovrčanje figarom ili peglom, zaista nije toliko komplicirana koliko se isprva čini. Za početak opranu, počešljanu i napola posušenu kosu podijelite na nekoliko jednakih dijelova. Broj pramenova ovisit će o gustoći vaše kose i o tome koliko čvrste kovrče želite. Ako želite uske i spiralne kovrče podijelite kosu na više manjih dijelova, a za blage i prirodne valove odaberite veće pramenove. Zatim prislonite dugačku smotanu čarapu uz pramen i omotajte naizmjenice dva pramena oko čarape u obliku slova X, počevši od korijena kose. Kada dođete do vrhova kose, čarapu i pramen učvrstite gumicom.

@katesal693

An official tutorial on how to do the sock curls for all my girlies out there—- AND THEY LITERALLY LAST DAYS ##fyp ##foryou ##sockcurls

original sound - katesal693

To ponovite sa svim pramenovima i ostavite kosu da se do kraja posuši. Kada je kosa potpuno suha, razmotajte pramenove, uklonite čarape s glave i razbarušite ili počešljajte kovrče širokim češljem. Ova tehnika je odlična jer ne oštećuje kosu, a obožavat će je sve djevojke koje žele voluminoznu i valovitu frizuru, a ne žele uništavati kosu alatima za stiliziranje.

Foto: Shutterstock.com - Evgeniya369/Instagram/Shutterstock.com - Dmitry_Tsvetkov/Tik Tok

M.B.

Pogledajte još:

Uvijek se čine kao dobra ideja – ali onda požalimo! 6 stvari koje trebaš uzeti u obzir prije nego odrežeš šiške

Sredite frizuru, a ona se raspadne u roku od nekoliko sati? Upotrijebite ove trikove kako bi frizura trajala cijeli dan

Kosa koju ćeš htjeti kopirati – 10 trendi frizura za proljeće i ljeto

Kosa čarape kovrčanje kose valovi u kosi

Još vijesti