Slika nije pronađena

Nekada nam se čini puno dati i 500 kuna za tenisice, ali naspram najskupljih na svijetu, svaka se cijena čini mala. Radi se o tenisicama brenda Nike i njihovom suradnjom s jednim poznatim glazbenikom.

Par tenisica se upravo prodao za 1.8 milijuna dolara, što je preračunato u kune, oko 11.1 milijuna kuna! Tako su to postale najskuplje tenisice ikada. Radi se o modelu koji je Nike imao napravljene za Kanye Westa, nazvane 'The Nike Air Yeezy 1'. To je bio začetak stvaranja sada već itekako poznatog Kanyeovog brenda Yeezy. Nije ih kupila niti jedna osoba, već platforma RARES. Radi se o platformi koja ulaže u limitirana izdanja tenisica i onda daje ljudima mogućnost da kupe udio (kao što se kupuje udio nekih dionica). Taj udio ljudi mogu čuvati ili dalje ga prodavati i mijenjati s drugima. S obzirom da se radi o limitiranim izdanjima, takve tenisice imaju prilično veliku vrijednost. A kako tenisice izgledaju?

Ništa spektakularno, reklo bi se na prvi pogled, obične visoke crne kožne tenisice. Osim što nisu. Kanye ih je nosio 2008. godine na dodjelu nagrada Grammy gdje je održao nastup za pamćenje izvedbom svoja dva hita 'Hey Mama' i 'Stronger'. Tenisice su napravljene ekskluzivno za njega, a radilo se, o tada, potpuno novom modelu Nike tenisica. Ne postoje još jedne ovakve tenisice na svijetu. Iako su inače tenisice kreirane za sport i fizičke aktivnosti, kod ovih je Nike promijenio stvari i kreirao ih za glazbenike, što god to značilo. Koliko su ove tenisice posebne pokazuje i činjenica su bile izložene kao izložak na izložbi u Hong Kongu.

Pogledajte još:

Povratak u 2000. godinu: U modu se vraćaju traperice koje većini cura nisu ni malo drage

Tenisice koje mijenjaju boju na suncu su apsolutni HIT na društvenim mrežama - idealne za proljeće!

Rasprodale se u minuti! S novim limitiranim modelom Nike 'Isus tenisica' i ti ćeš moći hodati po vodi

nike najskuplje tenisice tenisice Kanye West Yeezy

Još vijesti