Slika nije pronađena

Skoro svi smo odrasli maštajući da ćemo jednog dana imati dugu kosu poput Zlatokose, da će nas poljubac princa spasiti te da ćemo imati najljepšu haljinu baš poput Pepeljuge.

Ubrzo smo shvatili da je riječ o bajkama, ali to nas nije spriječilo da maštamo i nadamo se da ćemo jednog dana iskusiti barem dio čarolije iz Disneyjevih priča. Iako ste pročitali sve knjige i pogledali sve ekranizacije, postoje neke sitnice koje su vam promaknule.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o omiljenim pričama i njihovim animiranim varijantama:

*Sve Disneyjeve princeze imaju smeđe ili plave oči, jedino Zlatokosa ima zelene*Magarac iz crtića Winnie the Pooh i robot Optimus Prime iz Transformersa imaju isti glas glumca Petera Cullena*Inspiracija za lešinare iz Knjige o džungli bili su legendarni Beatlesi*Iako je Simba lav, glasa se poput tigra jer je zaključeno da bi prva varijanta bila pretiha*Zločesti princ Hans iz crtića Frozen našao je svoje mjesto među kriminalcima na oglasnoj ploči u Big Hero 6*U crtiću Ratatouille možete vidjeti sjenu simpatičnog psa iz crtića Up*Tiana iz crtića Princeza i žaba jedina je Disneyjeva junakinja koja je imala posao*Priča o Pocahontas je utemeljena na mnogim stvarnim događajima (i ponekim izmišljenim)*Mulan i Jasmin su jedine junakinje koje su nosile hlače


Foto/Izvor: brightside.me
I.N.

Pročitajte još:

Totalni horor: prava istina iza omiljenih Disneyjevih bajki

Sreći nema kraja: Disney najavio snimanje 9 novih filmova

To sigurno niste znali: tajne koje vam je Disney prešutio

crtići istina zanimljivosti disney

Još vijesti