Slika nije pronađena

Tko bi pomislio da ljetna škola može zvučati zabavno i primamljivo? E pa ova može! Innovation Academy sada već petu godinu održava svoju ljetnu školu na koju se mogu prijaviti svi srednjoškolci iz Hrvatske, a zašto je na ovaj program tolika navala, saznajte u nastavku.

Tijekom ljeta nekada stvarno više ne znamo gdje bi sa sobom. Iako isprva mislimo kako ćemo cijelo ljeto odmarati, ništa ne raditi i samo se družiti s ekipom, u nekom nam trenu postane dosadno. Zato su ovakve stvari, poput Innovation Academy, odlične. Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Sveučilištem VERN' organiziraju jubilarno peto izdanje ljetnog programa za srednjoškolce Innovation Academy koji će se održati od 23. do 27. kolovoza 2021. godine u prostorijama Sveučilišta VERN' u Zagrebu.



Foto: Mislav Mesek

Ako nikada niste naletjeli na ovu akademiju, evo o čemu se točno radi. Ona se održava posljednjih 5 godina, a nudi sedam interaktivnih i zabavnih programa gdje polaznici imaju priliku zaroniti u svijet inovacija, programiranja, globalnih trendova na tržištu, tehnologije te između ostalog nadograde 'meke' vještine i steknu nezaboravno iskustvo na petodnevnom programu sa svojim vršnjacima. Innovation Academy je kroz pet godina educirao više od 500 učenika, preko 97% polaznika su istaknuli da im je znanje stečeno na programu iznimno koristilo.



Foto: Mislav Mesek

Ovogodišnji programi Future skills, IT genius (početni), IT genius (napredni), Future Leader, Future Entrepreneur, Digital Skills i Robotics čekaju nove polaznike, a prijave su otvorene do 18. srpnja. Prijaviti se mogu svi učenici srednjih škola iz cijele Hrvatske, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Nakon zatvaranja prijava, žiri će pregledati sve prijave te odabrati do 150 sudionika. Svi sudionici će o rezultatima biti obaviješteni 22. srpnja. Cilj akademije usmjeren je na stjecanje relevantnih znanja i vještina za 21 stoljeće. Polaznici tijekom trajanja programa imaju priliku pohađati niz interaktivnih radionica i predavanja te raditi na zanimljivim projektima dok ih prate stručni mentori.
Za sve učenike s prebivalištem izvan Zagreba osigurano je 30 dodatnih stipendija. Stipendije pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu tijekom trajanja programa, a organiziran je na bazi dijeljenih soba. Više informacija o programima i samoj prijavi potražite na poveznici te na društvenim mrežama UNICEF-ovog programa za mlade ZABUM – Za budućnost mladih.

promo ljetni program innovation academy

Još vijesti