Galerija Bejbe - 4 Bejbe - 1 Bejbe - 2 +1 Bejbe - 3

Pažnju publike zaokupila je debitantskim singlom „odlazim", a sada autorica i glazbenica bejbe predstavlja novu autorsku pjesmu. S novim singlom „ruke" nastavlja korak po korak graditi svoj glazbeni put, kao još jedno interesantno ime nove generacije domaće glazbene scene.

Pravog imena Lucija, porijeklom iz Širokog brijega, a ujedno i studentica grafičkog dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu, svoj ozbiljniji rad u glazbi započela je prije dvije godine, upravo s prvom pjesmom „odlazim", o čemu otkriva: „Tu je zapravo sve i počelo, interes ljudi, prilike da radim još pjesama i velika motivacija da nastavim s ozbiljnim radom".

U tom periodu s producentom Nikolom Pilihom okušala se u mnogo žanrova, izbjegavajući stavljanje u samo jednu žanrovsku kutiju, već otvaranju prilika u njihovom stvaranju. „Neke od najdražih pjesama na kojima smo radili su nam nastale iz improvizacije, ali često dobijem konkretne ideje i melodije, pa ih zajedno realiziramo", objašnjava bejbe.

O svojoj novoj pjesmi „ruke" otkriva kako se melodija djelomično pojavila kroz san: „Melodiju pjesme sam sanjala, a zatim s Nikolom razradila čitavu ideju. Htjela sam da pjesma bude pjevna i da ima nešto laganiji uvod kojem slijedi plesni dio. Drugi verse u pjesmi je dijelom narativan, jer sam htjela postići taj dojam govora, kao da se obraćam osobi koja sluša pjesmu. Finalni dio pjesme je osmislio Nikola dok je improvizirao kako da ona završi, a ja sam znala da bi najbolje i najefektnije uz takav instrumental bilo napisati nešto dramatično".

Producent Nikola Pilih realizirao je čitavu ideju pjesme, dok finalni mix i master potpisuje Leon Turkalj (Trky). Prateći videospot režirao je i snimao Jakov Babić, dok su za montažu zaslužni Baks i Mia Prkić.

Bejbe - 1

„Moja mama je u svojoj mladosti također bila pjevačica i uvijek me zanimalo kakav je to osjećaj baviti se glazbom, nastupati... Bilo mi je zbog toga drago što sam krenula u smjeru u kojem je išla i ona", otkriva Lucija, perspektivna mlada autorica i glazbenica motivirana eksperimentiranjem u glazbi bez žanrovskih ograničenja.

S novim singlom „ruke", bejbe se ujedno pridružuje i diskografskoj kući yem, a pjesma je od 14. srpnja dostupna na svim digitalnim platformama i u radijskom eteru.

bejbe glazba mlada glazbenika novo na sceni Hrvatska yem promo

Još vijesti