Slika nije pronađena

Domar (62) u osnovnoj školi u malom slavonskom mjestu je početkom ove školske seksualno napastovao učenicu. Za nagradu je vraćen na radno mjesto!

Evo što se dogodilo... On je u rujnu ove godine jedan dan, nakon nastave, zaključao učenicu u učionicu, dirao ju i pipkao po tijelu protiv njezine volje pa se ona otimala i dozivala upomoć. Na svu sreću, njezino zapomaganje je čula jedna nastavnica i ušla u učionicu nakon što joj je domar ipak otključao vrata. Odmah joj je bilo jasno što se događa...

Pozvala je policiju i hitnu pomoć koja je djevojčici pružila pomoć, a o incidentu je obavijestila roditelje učenice i ravnatelja. Domar je uhićen, ispitan i saslušan i protiv njega je podignuta kaznena prijava za bludničenje i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina. No, branit će se sa slobode i vraćen je na radno mjesto!

via GIPHY


I to je očito zakonski u redu i sasvim dovoljno! 'Odradili smo sve po propisima što smo mogli, kako prema oštećenoj učenici, tako i prema našem djelatniku. Osnovano je i povjerenstvo za psihološku pomoć učenici, ali i izricanje mjere zaposleniku. S obzirom na to da nije pravomoćno osuđen, ne možemo mu dati otkaz niti ga udaljiti s radnog mjesta. Od spomenutog događaja je na bolovanju, a preporučeno mu je da i ostane na bolovanju ili da koristi godišnji odmor s obzirom na to da od 1. siječnja iduće godine ide u mirovinu', rekao je ravnatelj te škole za 24sata, dodajući da ne vjeruje da će raditelji raditi probleme jer se domar, navodno, ne namjerava vratiti na radno mjesto.

Naravno, roditelji učenika te škole ne misle da je to dovoljno – ukoliko se domar pojavi na svom radnom mjestu, u školi, roditelji će organizirati prosvjede jer se boje da se nešto slično ne bi ponovilo...

Jer sada je sve prepušteno volji domara...

Foto: Unsplash/Shutterstock/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

WTF Čak i oni učenici koji ne idu na vjeronauk, moraju sudjelovati u vjerskim ritualima?!

Zar stvarno? Novo istraživanje pokazalo da normalno jede samo trećina hrvatskih učenika!

Pitali smo učenike i profesore – što bi promijenili u hrvatskim školama? Ovo su njihovi odgovori

domar Seksualno zlostavljanje slavonija WTF otkaz

Još vijesti