Slika nije pronađena
Nekoliko se brendova prestalo oglašavati na YouTubeu nakon što je otkriveno da pedofili ostavljaju predatorske komentare na videozapise djece – više o tome možeš pročitati u članku POZOR! Užasavajuća zajednica pedofila iskorištava YouTube kako bi se okupila – i to svima pod nosom.

YouTube je izvorno onemogućio komentare na videozapise koji privlače predatorske i opscene komentare. No, sada će onemogućiti komentare na gotovo svim videozapisima maloljetnika prema zadanim postavkama. U izvješću se navodi kako će promjena stupiti na snagu tijekom nekoliko mjeseci.

Što se događalo?
BBC je prvi izvijestio da pedofili ostavljaju eksplicitne komentare na YouTube videozapisima još 2017. godine. Osim što su ostavljali opscene ili seksualno nastrojene komentare, također su koristili odjeljak komentara kako bi signalizirali sadržaj koji je zanimljiv drugim pedofilima. U to vrijeme, YouTube je rekao da žurno radi na čišćenju stranice.

via GIPHY


Što je YouTube objavio?

U postu na blogu, YouTube je rekao da nova politika znači da će videozapisi vrlo male djece automatski imati onemogućen odjeljak komentara. Ovaj potez vjerojatno će uključivati i video snimke koje su roditelji učitavali, kao i kratke filmove s djecom poznatih zvijezda YouTubea. Videozapisi starije djece i tinejdžera neće imati onemogućene komentare, osim ako određeni videozapis ima mogućnost privući pozornost predatora. To bi moglo uključivati, primjerice, videozapis tinejdžera koji izvodi gimnastiku. YouTube je za BBC izjavio kako će koristiti algoritme za otkrivanje videozapisa koji sadrže djecu. Milijuni sati snimki svakodnevno se prenose na uslugu YouTube.


via GIPHY


Kada će komentari biti dopušteni?

Mali broj kreatora sadržaja na YouTubeu moći će omogućiti komentare na videozapise s djecom. Ti će kanali biti pouzdani partneri kao što su obiteljski vlogeri ili poznate zvijezde na YouTubeu. Međutim, od njih će se zahtijevati da aktivno moderiraju svoje komentare i pokažu da njihovi videozapisi nose vrlo mali rizik od privlačenja predatorskih komentara. YouTube je objavio da je razvio sustav koji je bolji u otkrivanju predatorskih komentara i uklonio ih.


via GIPHY


Što se dalje poduzima?

Osim što je ažurirao svoju politiku komentara, YouTube je objavio da je ukinuo nekoliko kanala koji su 'ugrožavali' djecu. Zabrana je uključivala nekoliko kanala koji su dodavali šokantan sadržaj usred dječjih crtića. FilthyFrankClips je jedan od zabranjenih kanala. Objavio je videozapis kojim se djeci govori da se moraju rezati. 'Ništa nam nije važnije od osiguranja sigurnosti mladih ljudi na našoj platformi', izjavila je izvršna direktorica YouTubea, Susan Wojcicki, na Twitteru.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Užasavajuća zajednica pedofila iskorištava YouTube kako bi se okupila – i to svima pod nosom

[UPOZORENJE!] Nema više opasnih izazova i prankova – YouTube uvodi promjene

Još jedan neobičan trend na YouTubeu – prejedanje nikad nije bilo ovoliko IN!

Komentari komentara zabrana pedofili pedofilija upozorenje zajednica videi Pozor Zloupotreba Videozapisi youtube

Još vijesti