Slika nije pronađena
Mnoge velike tvrtke u svijetu povukle su svoje reklame s YouTube kao odgovor na ovaj skandal. YouTube je obećao da će ukloniti sve takve komentare ili drugi, sličan sadržaj. Međutim, zajednice pedofila se šire kroz cijeli YouTube i misle da su videozapisi koje su objavili pogledani više milijuna puta.

Sami videozapisi su posve nevini, poput onih koje bi svaki roditelj mogao snimiti i objaviti kako bi ih dijelilo s prijateljima. Oni mogu prikazivati djecu koja se bave gimnastikom ili, primjerice, pjevaju pred ogledalom. Međutim, komentari koji su objavljeni ispod tih videozapisa uopće nisu nevini, kao što je korisnik YouTubea, Matt Watson, pokazao u videozapisu koji je cijeli taj skandal konačno doveo na vidjelo. Oni često uključuju sugestivne napomene i ukazuju na dijelove videozapisa koji bi mogli prikazivati djecu u nekoj vrsti kompromitirajućih pozicija. Povremeno bi ti videozapisi mogli sadržavati izričite reference i linkove koji vode na stranice s dječjom pornografijom. Te veze su prijavljene i uklonjene.

via GIPHY


Watson tvrdi da ta greška u YouTube algoritmu znači da je moguće pronaći takve videozapise u pet klikova. Preporučeni sadržaj brzo bi pokazao desetke sličnih isječaka mladih djevojaka, od kojih su mnogi imale slične komentare. To znači da sami komentari očito ne krše pravila, a možda se čak i ne čine sumnjivima ako se promatraju sami za sebe. Međutim, oni zajedno predstavljaju glavnu operaciju koja ljudima omogućuje pronalaženje videozapisa na načine koji mogu biti štetni za djecu unutar tih, naizgled nevinih, videa.


via GIPHY


Glasnogovornik usluge YouTube izjavio je: 'Bilo koji sadržaj, uključujući komentare, koji ugrožava maloljetnike, je neprihvatljiv i imamo jasna pravila koja to zabranjuju na YouTube-u. Odmah smo poduzeli akciju brisanja računa i kanala, prijavljivanja nezakonitih aktivnosti nadležnim vlastima i onemogućavanja komentara na desetke milijuna videozapisa koji uključuju maloljetnike'.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

[UPOZORENJE!] Nema više opasnih izazova i prankova – YouTube uvodi promjene

Još jedan neobičan trend na YouTubeu – prejedanje nikad nije bilo ovoliko IN!

Ima samo 7 godina i milijune na računu – evo tko mu pravi društvo u top 10 najplaćenijih YouTubera

Komentari pedofili pedofilija upozorenje zajednica videi Pozor Zloupotreba Videozapisi youtube

Još vijesti