Slika nije pronađena

Kada vidiš neki zanimljivi oglas na Instagramu koji promovira neki komad odjeće, nakita ili nečeg treće, do sada je korisnike prebacivao na službenu stranicu tog online dućana, ali ne više.


Plaćat će se moći na nekoliko načina – putem PayPala ili uz korištenje neke od ovih kreditnih kartica: Visa, Mastercard, American Express ili Discover.

Instagram uvodi novitet koji će se posebno svidjeti svima onima koji vole online shoppingiranje. U gomili objava koje imaš na naslovnoj stranici, sigurno pratiš i neke brendove odjeće, obuće, nakita ili šminke koji putem svojih postova svako toliko prezentiraju proizvode koje imaju u prodaji. Sada kada ti se svidjelo nešto što vidiš i poželiš to kupiti, link s Instagrama poslao bi te na službenu stranicu tog brenda. Ali ne više. Sada ćeš klikom na proizvod koji želiš moći shopping obaviti bez da napuštaš Instagram. Bit će brže i jednostavnije.

via GIPHY


Nažalost, za sada je ova opcija predstavljena samo za američko područje, ali sigurno će u tren oka dospjeti i u Europu jer njen je uspjeh zagarantiran iz nekoliko razloga. Trenutno je ovakav način kupovine njihovih proizvoda prihvatilo 20-ak velikih brendova među kojima su Adidas, Anastasia Beverly Hills, Balmain, Burberry, ColourPop, Dior, Huda Beauty, H&M, KKW Beauty, Kylie Cosmetics, MAC Cosmetics, Michael Kors, NARS, Nike, NYX Cosmetics, Oscar de la Renta, Outdoor Voices, Ouai Hair, Prada, Revolve, Uniqlo, Warby Parker i Zara.

Ljudi koji se odluče kupiti nešto što vide na Instagramu i budu prebačeni na službenu stranicu tog brenda, moraju svaki put iznova upisivati svoje podatke, ali i većinom se treba registrirati na svaku od stranica. Sada to više neće morati raditi za svaki brend posebno, već klikom na 'Checkout on Instagram' kupujete na Instagramu. Nakon što prvi put nešto kupite, Instagram će zapamtiti vaše osobne podatke i nećete morati sve ponovno upisivati. U okviru ove nove opcije, pojavit će se i novi dio na svačijem profilu pod nazivom 'Narudžbe'. Tu će svatko moći pogledati status svoje narudžbe – gdje je trenutno, da li je poslana, kada će doći, a bit će tu i opcija putem koje ćeš moći otkazati narudžbu, vratiti je ili kontaktirati prodavača. Uz sve to, dobivat ćeš i obavijest kada ti je narudžba poslana.


To ne znači da će proizvodi za kupce biti skuplji, već će cijena svega ostati kakva je i na stranicama brendova.

Foto: Freepik – freepik/ YouTube/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Inspiracije nikad dosta! Ovih sedam moćnih Instagram profila moraš zapratiti – i to odmah

Pitanja koja si moraš postaviti prije shoppinga – sačuvaj novčanik i poboljšaj garderobu!

Online shopping - da ili ne? Pročitaj ovo pa odluči hoćeš li i dalje kupovati stvari na internetu

novo jednostavnije uskoro instagram shopping

Još vijesti