Slika nije pronađena
Tinejdžerica je kupila uređaj online i majka ju je uhvatila jer je u rekordnom vremenu završila svoju domaću zadaću. Je li joj se isplatio takav pothvat, na vama je da prosudite...

Učenica iz Kine kupila je takozvani robot za kopiranje kako bi on pisao njezinu domaću zadaću umjesto nje. Mnogi korisnici društvenih mreža stali su u njezinu obranu. Prema Qianjiang Evening News, u istočnom gradu Hangzhou, majka je otkrila da je njezina kćer, u dobi od 15 godina, kupila robota kako bi joj pomogao dovršiti domaću zadaću tijekom novogodišnjih praznika. Koristila ga je za zadatke kao što je prepisivanje odlomaka iz udžbenika i pisanje eseja.

via GIPHY


Unatoč svečanostima i putovanjima koja su ostavljala jako malo vremena za domaću zadaću, Zhang je bila zapanjena kad je njezina kćer završila svo prepisivanje teksta koje je morala napraviti, i to u dva dana i veoma uredno. No, dok je čistila njezinu sobu, Zhang je pronašla uređaj - metalni okvir i olovku, s ambalažom u kojoj je pisalo da uređaj može oponašati sve vrste rukopisa. Pokazalo se da je njezina kćerka potrošila skoro 800 kuna kako bi kupila uređaj putem interneta. Međutim, njezina majka je od ljutnje razbila uređaj. 'To vam može pomoći kod domaće zadaće, ali može li vam to pomoći na testovima?', rekla je Zhang.


via GIPHY


To da djeca prepisuju tekst - vokabular, odlomke iz udžbenika ili pjesme - stotine puta je uobičajena praksa u kineskim školama. Međutim, većina komentara koji su objavljeni u dnevnim novinama i na društvenim mrežama su oduševljeni robotom. Neki tvrde da djevojčica više ne bi trebala kopirati tekstove u svojoj dobi, dok je jedna osoba pozvala na reformu obrazovanja koja bi nastavnicima omogućila da učenicima daju izazovnu i kreativnu domaću zadaću, umjesto da dosađuju učenicima i povećavaju njihov teret.


via GIPHY


Drugi su se pitali: 'Zašto još uvijek itko mora obavljati zadatak koji može obaviti robot?'.


Foto: Giphy/ Freepik

M.S.K.

Pogledajte još:

Zadaća kao jedan od krivaca za stres – znanstveno potvrđene spekulacije na koje se možete 'vaditi'

Preeedobro! Svi žele imati ovog nastavnika – učenicima za vikend zadao zadaću iz snova

Skoro nitko ne zna odgovor na ovaj zadatak! Znaš li ti rješenje?

Škola učenica tinejdžerica varanje zanimljivost Domaća zadaća robot

Još vijesti