Slika nije pronađena

Priča o ovoj djevojčici obišla je svijet i svi su oduševljeni njenim postupkom. Dok se obično u  matematičkim zadacima zbraja i oduzima voće, povrće ili neka druga hrana ili predmeti, u ovom zadatku je bila riječ o nečemu skroz drugačijem.

Učenica iz jednog američkog gradića za zadaću iz matematike dobila je nekoliko zadataka, a dok je sve ostale riješila, jedan je odbila uopće i pokušati riješiti. Nije bio problem u tome što ga ne bi znala riješiti, već smatra da je uvredljiv za djevojčice. Devetogodišnja Rhythm oduševila je sve ovim svojim postupkom. U zadatku se radilo o računanju težine djevojčica: 'Koliko je Isabel teža od najlakše učenice?'. Uz to pitanje, u zadatku se nalazila tablica u kojoj su bila popisana imena tri imaginarne učenice i njihova težina.  Iako se radi samo o matematičkom zadatku, djevojčice se ne bi trebale uspoređivati po težini s drugima, obrazložila je Rhythm svoj postupak.


Također je istaknula kako je ovo neodgovoran način za učiti djecu matematiku. I to je dala do znanja i svojoj učiteljici. Kod tog zadatka je napisala: 'Ovo je uvredljivo. Oprostite, neću ovo riješiti, nepristojno je'. Iz škole su se opravdali objasnivši da u zadatku nije riječ o težini, nego da je to samo usporedba za provjeru znanja učenika o pretvorbi grama i kilograma.

Foto: Pexels/ Twitter/ Freepik

M.T.

Pogledajte još:

Škole su od danas u ŠTRAJKU! Trebate li ići u školu i prijete li vam neopravdani?

Zagreb dobiva svoj prvi tinejdžerski restoran! Otvara se u centru grada i imat će hrpu fast fooda

[ANKETA] U škole se uvodi predmet Srpski jezik i kultura – bi li išli na njega?

Škola učenica matematika zadatak uvredljivo

Još vijesti