Slika nije pronađena

Svašta nam pada na pamet na što bi potrošili ovoliko novaca da nam ih sada netko da, ali nikada ne bi rekli ovoliko dobar odgovor kakav je u zadaći napisala učenica iz Dalmacije.

Učenici nižih razreda nekada imaju toliko dobre odgovore na najjednostavnija pitanja da je teško iskreno se ne nasmijati na njih. U zadaćama koje im zadaju njihovi učitelji ili u radnim bilježnicama znaju se postaviti općenita pitanja. Neki će na njih odgovoriti jednostavno, a neki će imati izljev kreativnosti. Ova učenica trećeg razreda iz Dalmacije imala je najbolji mogući odgovor. Pitanje u zadaći je bilo:' Kada bi iznenada dobio/dobila dvije tisuće kuna, što bi s njima učinio/učinila?'. Bez ikakvog izmišljanja ili općenitih odgovora, ona je odgovorila konkretno: 'Kad bih dobila dvije tisuće kn, kupila bih tri janjca'!

Domaći rad u 3. razredu

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaSrijeda, 11. studenoga 2020.

Fotku zadaće podijelila je na Facebooku stranica Dnevna doza prosječnog Dalmatinca koja je poznata po smiješnim i zabavnim objavama. Odgovor je oduševio ljude, a u samo jednom danu je sakupio gotovo 10k lajkova i stotine i stotine dijeljenja. Kako i ne bi? Bolji odgovor na ovo pitanje nije mogla dati. Ne zna se o kojoj se školi radi, kao ni za koji je predmet bila zadaća, ali nije ni važno.

Foto: Facebook – Dnevna doza prosjenog Dalmatinca/ Shutterstock.com - Jacek Chabraszewski

M.T.

Pogledajte još:

'Čudnost mame i tate': Zadaća učenika o tome što rade njegovi roditelji za vrijeme korone nasmijala sve

Učenica nije htjela riješiti matematički zadatak u zadaći jer smatra da je uvredljiv

Uhvaćena je u varanju! Otkrijte tko (ili što) je umjesto ove učenice pisao njezinu domaću zadaću

Hrvatska Škola smijesno učenica zadaća zabavno

Još vijesti