Slika nije pronađena

Hrabri telefon za mnoge je mlade s problemima mjesto gdje će ići potražiti odgovor kada ih nešto muči, a nemaju s kime drugim razgovarati. Iako u Hrabrom nastoje biti uvijek dostupni, to je neizvedivo, ali sada će im u tome pomoći interaktivna čekaonica – evo kako će ona funkcionirati.

Brojni tinejdžeri i mladi ljudi koji se nađu oči u oči s nekim većim problemom, a nemaju s kime  razgovarati, okreću se Hrabrom telefonu koji se trudi biti uvijek tu za njih. Iako se trude biti uvijek dostupni, to je fizički neizvedivo. Ali sada će se zahvaljujući tehnologiji to promijeniti.

Osim pozivom na broj 116 111, Hrabrom telefonu se može javiti i putem chat platforme svakim radnim danom od 17 do 20 sati. Problem je što u nekim trenucima osobe koje rade u Hrabrom ne mogu odgovoriti odmah svima, a kako nitko ne bi odustao od razgovora dok čeka da dođe na red, sada je uvedeno nešto novo.

via GIPHY


Razvijena je interaktivna čekaonica (chatbot), a kako je izjavio za zimo.dnevnik.hr direktor chat platforme Alen Selimbegović: 'Za Hrabri telefon razvili smo interaktivnu čekaonicu (chatbot) koja im omogućava da putem botova njihovi korisnici imaju pristup informacijama koje ih zanimaju čak i kada savjetovatelji Hrabrog nisu u mogućnosti uzvratiti na upit. Na taj način osnažili smo komunikaciju između korisnika i savjetovatelja te unaprijedili način edukacije djece i tinejdžera, što je i bio cilj ove kampanje. Chatbot se pokazao kao odlično rješenje za korisnika kao što je Hrabri telefon, ali i za svakog koji nije uvijek dostupan te ne želi ostaviti svog korisnika bez odgovora.'

via GIPHY


Chat je za mnoge lakši način za javiti se nego nazvati telefonom, pogotovo danas kada većina mladih komunicira putem interneta i raznih aplikacija za dopisivanje, a manje direktnim telefonskim razgovorima. Toga su svjesni i u Hrabrom. Mirna Čagalj Farkas, asistentica programske koordinatorice savjetodavnih linija smatra da je pokretanje chata i chat bota bila super ideja, ispričala je za zimo.dnevnik.hr: 'Svakodnevno komuniciramo s našim korisnicima putem chata koji nam je olakšao i ubrzao komunikaciju te smo se na taj način približili upravo djeci i tinejdžerima koji sve više koriste digitalne kanale komunikacije. Kada naši savjetovatelji nisu dostupni za chat, naš hrabri bot pomoćnik pomaže našim korisnicima, pruža dodatnu edukaciju o temama koje ih zanimaju te ih na taj način 'vodi' kroz niz različitih informacija prije nego što stupe u kontakt sa savjetovateljem.'

Foto: Pexels

M.T. / Izvor

Pogledajte još:

Hrabri telefon sluša kao da je svaki problem najveći

'Dok ovo čitate, možda sam već počinio TO...' – Teen385 i Hrabri telefon u akciji prevencije samoubojstva

'OKP i nedruštvenost me muče... Gdje i kako da potražim pomoć?' HELP

Pomoć problemi chat hrabri telefon

Još vijesti