Slika nije pronađena

Zvuči fora, zar ne? Sada konačno možemo npr. sliku s novim dečkom podijeliti samo s bliskim osobama... Jer zašto bi svi naši pratitelji znali baš sve što se događa u našem životu?

S druge strane, dijeljenje fotki online omogućuje nam da rastemo u online društvu, možda čak da od privatnih osoba postanemo influenceri pa se u tom slučaju korištenje opcije 'Close Friends' čini kontraproduktivnim...


via GIPHY


Nova opcija je dostupna od prije nekoliko dana nakon godinu i pol testiranja... Ideja je nastala kao odgovor na potrebu da Instagram postane osobniji i po uzoru na Facebookovu istoimenu opciju.

Da biste oformili svoj uski krug prijatelja na Instagramu, samo kliknite na 'Close Friends List' i dodajte sebi bliske ljude na popis. Naravno, ako se predomislite, možete ih i maknuti s liste. Još jedna dobra stvar je da popis vidite samo vi, stoga ne morate brinuti da će se netko uvrijediti ako nije na popisu jer nema uvid u njega.


Kako biste Story podijelili samo s uskim krugom prijatelja, okinite fotku i kliknite na zelenu zvjezdicu u lijevom donjem kutu i objava će biti vidljiva samo odabranima. Znat ćete da ste uspjeli ako se u desnom gornjem kutu pojavi natpis 'Close Friends' na zelenoj podlozi.


Ovim potezom Instagram je još jače ugrozio popularnost Facebooka i stručnjaci novu funkciju pozdravljaju jer je dokaz da se trenutno najpopularnija društvena mreža orijentira na privatne korisnike... Nas zanima pozdravljate li ju i vi!Foto: Instagram/Apple/Pixabay/Giphy


M.Z.

Provjeri još...

Instagram se mijenja – lajkaš li ili dislajkaš njegov novi look? [ANKETA]

Fejkerima je došao kraj - Instagram kreće u veliku akciju čišćenja

Instagram u borbi za mentalno zdravlje – lajkaš li novosti koje uvode? [ANKETA]

instagram close friends top ili flop anketa story

Još vijesti