Slika nije pronađena

Danas 18-godišnji , Erik Finman iz američkog Idaha ostvario je ono što je svatko od nas barem jednom pomislio – da bar ne moram u školu danas. Kladio se s roditeljima da neće trebati više ići u školu ako do osamnaeste godine postane milijunaš i on je pobijedio.

'Dobio sam okladu od milijun dolara sa svojim roditeljima. Zahvalan sam svim prijateljima, roditeljima i mentorima', napisao je na Facebooku. Ova priča počela je prije nekoliko godina kad mu je baka dala  tisuću dolara, a Erik je taj novac uložio u bitcoine – digitalni novac koji je stvoren i čuvan elektronički. Ideju za ovaj genijalni plan dao je Erikov stariji brat Scott.


'Nisam volio školu. Provodio sam dane igrajući videoigrice. Koliko god pokušavao, nisam imao uspjeha, dobivao sam trojke i bio uplašen jer su moji nastavnici moje školske neuspjehe gledali kao nešto loše. Jedan od njih mi je rekao da nikad neću biti uspješan i da ću se zaposliti u McDonald'su',
ispričao je Eric za cnbc.com.

Budući da mu baš nije išlo u školi roditelji su ga ispisali i nastavili ga školovati kod kuće. Erik je prvi bitcoin unovčio 2013. kad je njihova vrijednost iznosila 1200 dolara i time vratio uloženo. Novcem koji je dobio osnovao je internetsku tvrtku Botangle,koja omogućuje učenicima da pronađu profesore putem interneta. Nakon toga, počeo se prijavljivati na start-up projekte u Silicijskoj dolini.

Objavu dijeli Erik Finman (@erikfinman)


Danas je 18-godišnji Erik vlasnik 403 bitcoina od kojih svaki vrijedi 2700 dolara, što je ukupno više od milijun dolara. Trenutno radi na nekoliko projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA-u.

Kako kaže, nije mu žao što nije išao na fakultet, a njegov savjet je: obrazovanje putem interneta koji je besplatan i pruža mnogo više od obrazovnog sustava koji ne radi za nikoga.


Foto: Facebook/Instagram

cnbc.com/I.I.

Pročitajte još:

Bogati klinci Instagrama – ti štediš za more, a ovako se zabavljaju oni s brdom para

Najbogatiji tinejdžeri u Hollywoodu

Je li moguće? Ovako žive ruski bogati tinejdžeri

tinejdžer milijunaš Erik Finman

Još vijesti