Slika nije pronađena

Prevara je daleko najgora stvar koja se može dogoditi, bilo curi ili dečku. Stereotip je da su upravo dečki skloniji prevari, a ovo istraživanje im ne ide u prilog...

Naime, istraživanje provedeno u Kanadi na Sveučilištu Nipissing je pokazalo kako dečki sa širokim licem su skloniji prevari od onih s užim licem! To je istraživanje provedeno nad 145 studenata, što nije zanemariva brojka!

Naravno, ne radi se o pravilu, već o čistoj sklonosti. I da, kako to inače biva, i ova informacija ima svoje znanstveno objašnjenje! Dečki sa širokim licem imaju višu razinu testosterona (muškog hormona) te su zbog toga više nasilni, više promiskuitetni, a samim time i skloniji varanju!

via GIPHY


Neka od pitanja koja su bila postavljena ispitanicima su bila 'koliko su često željeli imati seks' ili 'koliko su puta masturbirali taj mjesec', a dečki sa širokim licem su se pokazali kao oni koji su to željeli i radili češće od onih s užim licem!


Forbes piše i o još jednom istraživanju, koje je uključivalo 314 studenata, od kojih je 43% bilo muškaraca, koje je pokazalo da su dečki sa širokim licem također zainteresiraniji za seks bez obaveza, tj. nisu zainteresirani za vezu uopće...

Lako je moguće da je široko lice upravo nešto što se formira kod osobe još dok je fetus, kao posljedica povišene razine androgenih hormona (poput testosterona). Upravo je testosteron taj koji podiže seksualnu želju kod dečkiju, i zbog njega imaju želju za varanjem, što bi ustvari značilo da široko lice zaista jest znak upozorenja za moguću prevaru!

Ipak, treba imati na umu da se radi o sklonosti, a ne o pravilu, te da ćeš sve najbolje saznati s vremenom i kroz samo ponašanje dečka prema tebi!

A vi dečki, pokažite nam da je ovo istraživanje totalno u krivu!

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Prevara u vezi - priznati iskreno ili je bolje sve zataškati?

Prevara nije samo ljubljenje ili seks – znakovi da si prevarila svog dečka emocionalno

Bez panike ako tvoj dečko radi ove stvari – popis stvari koje NISU prevara

prevara dečko cura Istraživanje