Varanje

Ako čitaš ovaj članak, vjerojatno sumnjaš u vjernost svog dečka. Nazovi to instinktivnim osjećajem u želucu ili napornim osjećajem koji ne možeš potpuno otpisati - no, kako god bilo, nešto ti se čini čudnim. I želiš doći do srži toga.

Ljubav Kako znaš da si pronašla „onog pravog“ dečka? TikToker otkrio jednostavan znak koji ti govori da je ovo tvoja najbolja veza

Kako saznati vara li te dečko i koji su suptilni znakovi nevjere?

Kada je riječ o ljubavnim odnosima, riječi mogu nespretno opisati doživljeno iskustvo. Isto vrijedi i za nevjeru: nemoguće je sastaviti popis koji će ti savršeno i precizno reći vara li te tvoj dečko. Ne postoji pouzdan način da saznaš da te dečko vara osim otvorenog i iskrenog razgovora o neugodnostima i nesigurnostima koje osjećaš.

Ako nisi spremna započeti razgovor jer želiš biti sigurna prije nego što kažeš bilo što, zapamti da znati da te dečko može prevariti znači biti svjesna potencijalnih znakova koji bi mogli ukazivati na nedostatak predanosti s njegove strane. Vjeruj svojim instinktima, obično kada se čini da nešto nije u redu, jednostavno nije.

via GIPHY

Ono što tvoj dečko može raditi, a legitimno ukazuje na prevaru jest:

1. Tajanstveno ponašanje s mobitelom
To su nagle promjene u ponašanju, poput neočekivanih poziva ili poruka, konstantno držanje mobitela u rukama i sakrivanje ekrana ili paničarenje ako mu diraš mobitel.

2. Optužuje te za prevaru
Ako te stalno optužuje za nešto što nisi učinila, to može biti znak da sam vara i pokušava prenijeti svoju krivicu na tebe.

3. Nove i neobične situacije
Primijeti neobične promjene poput izbjegavanja druženja s njegovim prijateljima ili s tobom, konstantnu zauzetost ili često odgađanje planova zbog „bolesti“. Ako ti je sve to jako čudno, onda vjerojatno postoji problem.

via GIPHY

4. Česte svađe s tobom
Ako primijetiš da počinje često kuhati svađe ili prijetiti prekidom, to može biti znak da se nešto događa.

5. Promjene u intimnosti
Ako je naglo prestao s držanjem za ruke, grljenjem ili maženjem, ako osjećaš da mu odjednom nisi privlačna, onda postoji potencijalni problem…

6. Komunikacija postaje ravnodušna i udaljena
Ako primijetiš da manje dijeli svoj život s tobom, rjeđe šalje poruke ili pokazuje manje interesa za detalje tvog života, to može biti početak problema.

via GIPHY

7. Kritizira tvoje ponašanje 
Ako primijetiš često kritiziranje, pogotovo na temelju onoga što mu do sad nije smetalo, to može ukazivati na unutarnje sukobe ili pokušaj da opravda svoju nevjeru.

8. Promjena u odnosu prema tebi
Ako primijetiš promjene u njegovom stavu i gubitak interesa prema tebi, možda te izbjegava ili djeluje nezainteresirano za tvoj život.

9. Intuicija
Osim konkretnih dokaza, ne možeš se osloboditi stalnog osjećaja da nešto nije u redu. Ako je to učestalo, to može biti tvoj unutarnji osjećaj koji pokušava komunicirati nešto važno.

via GIPHY

 Što učiniti ako misliš da te dečko vara?

1. Dopusti da tvoje emocije dođu do izražaja
Ako vjeruješ da te dečko može prevariti, traženje istine bit će bolan i potresan proces. Ponašaj se na način koji odražava tvoje osjećaje. Nemoj potiskivati svoje osjećaje, to će ti samo nanijeti bol kasnije. Ako te strah onoga što nije u redu i nisi spremna razgovarati o tome, reci da nisi spremna. Usmjeri svoje emocije na traženje najboljeg rješenja. Piši dnevnik, razgovaraj s dobrim prijateljicama koje će slušati tvoje emocije bez osude.

2. Nemoj ga špijunirati
Iako možeš osjetiti poriv da pregledaš njegov mobitel, poruke ili društvene mreže. Nemoj zadirati u njegovu privatnost. Ili ćeš pronaći nešto što ti se ne sviđa ili ćeš pronaći razlog da ti se nešto normalno ne svidi. Ako osjećaš da nešto nije u redu u vezi i sumnjaš da te dečko može prevariti, važno je pažljivo analizirati situaciju. Slušaj svoje instinkte i obrati pozornost na promjene u ponašanju. Prije nego doneseš zaključke, procesuiraj svoje emocije, a s tim ti uvijek mogu pomoći prijateljice ili obitelj.

via GIPHY

Ako osjećaš potrebu za razgovorom, iskreni razgovor s dečkom može pomoći. Važno je poštovati privatnost, jer povjerenje je ključno. Bez obzira na ishod, tvoj mir treba biti prioritet. Ako su tvoji strahovi neosnovani, razmisli o radu na sebi. Ako postoji problem u vezi, razmisli o svojim željama i kako dalje. U svakom slučaju, budi pažljiva prema sebi dok prolaziš kroz ovu osjetljivu situaciju.

Veza Mogu li cura i dečko biti samo prijatelji? TikToker odgovorio na to pitanje kroz filozofski citat

 

 

 

 

 

 

veza prevara znakovi cura dečko emocije

Još vijesti