Slika nije pronađena

Đacima treba više od kvalitetnih knjiga da bi mogli učiti i biti uspješni u školi; redoviti i zdravi obroci, dovoljno sati sna kao i odjeća prikladna za vremenske uvjete.

Baš zato je srednja škola Washington u Sjevernoj Karolini omogućila svojim učenicima iz socijalno ugroženih obitelji da pristupe prostoriji u kojoj se nalazi hrana, higijenske potrepštine i odjeća. Kako se ne bi osjećali neugodno pred vršnjacima, đacima je savjetovano da se diskretno obrate profesorima i pedagozima koji će se pobrinuti da dobiju sve što trebaju.


'Ako želimo da našu učenici budu dobri u školi, moramo im omogućiti sve preduvjete potrebne za uspjeh' objašnjavaju u školi dodajući da iako su i do sada postojali topli i besplatni obroci za sve učenike, no nekima je to bio jedini obrok u danu što nikako nije dovoljno za adolescente u razvoju. Nakon što su neki čak zamolili pastu za zube i četkicu, ravnateljica je počela razmišljati o ovakvoj prostoriji.


Oko 15% učenika je do sada zatražilo pristup prostoriji. Što mislite o ovoj ideji? Ima li u vašoj školi učenika kojima bi ovakva prostorija dobro došla?

Foto/Izvor: Huffington Post
I.N.

Pročitajte još:

Dobitnica nagrade 'Luka Ritz- Nasilje nije hrabrost' poručuje: 'Pomažući drugima pomažemo sebi'

Skejtanje nije samo za dečke: mama zahvalila skejteru jer je pomogao njenoj kćeri

16-godišnjakinja peče muffine da uštedi za fakultet

Škola prostorija siromastvo Učenici

Još vijesti