Slika nije pronađena

Jedna američka škola uvela je šokantan 'dress code': zabranila je učenicama da nose uske traperice i tajice pod izlikom da u toj odjeći izgledaju kao prostitutke!

Kako bi im bolje objasnio na što misli kada govori o 'jeftinom odjevanju', ravatelj škole organizirao je gledanje filma 'Pretty Woman', u kojem Julia Roberts glumi prostitutku, kako bi djevojkama ukazao na sporne odjevne predmete. Pojasnio je kako ovim potezom 'ne žele objektivizirati djevojke, nego omogućiti dečkima da se fokusiraju samo na zadatke i nastavu.'

Mnoge učenice su se pobunile jer u svojim ormarima uglavnom imaju uže traperice ili tajice pa ih je ovaj dress code stavio u poziciju da nemaju što odjenuti.

Ova 'modna odredba' temelji se na pretpostavci da djevojke i njihovi roditelji ne mogu racionalno procjeniti što je prihvatljiva garderoba te ponižava dečke smatrajući ih očito nekontroliranim čudovištima koji se u blizini uskih hlača ne mogu skoncentirati ni na što drugo. Nepravedno zar ne?

Hoće li ravnateljeva biti zadnja ili će se učenici pobuniti protiv ove sulude odredbe, tek ćemo saznati. Što biste vi učinili da u vašoj školi donesu ovakvu odluku o odijevanju?

Foto: Instagram
Izvor: hellogiggles.com
I.N.

odjevanje uske hlače

Još vijesti