Slika nije pronađena

Premalo je govora o modi za dečke, sve vrvi savjetima za djevojke, od odijevanja, preko šminkanja, pa sve do najsitnijih savjeta koji su ženama kao potrebni. A dečki su za to vrijeme po strani, i smatra se da oni kao jači spol ne trebaju nikakve savjete, i da sve mogu sami. Naravno da sve mogu sami, no u ovakvim stvarima, mi žene moramo malo pomoći! ;-)

Mnogi su dečki vrlo frustrirani zbog svoje visine ukoliko su niski, jer u narodu se vjeruje kako je pravi muškarac upravo onaj koji je visok, bradat i krupan. No, vjerujte, to su samo priče i stvarnost je potpuno drugačija, pogotovo kada se radi o nižim djevojkama koje traže upravo suprotno - slatkog, nižeg dečka, zbog kojeg, dok se ljube, neće morati stajati na prstima. Upravo za te dečke, imamo nekoliko malih savjeta, kako bi svakog trena izgledali savršeno moderno.

ZABRANJENO - nositi kaubojske čizme, one te nikako ne čine višima, isto kao i elegantne cipele sa povišenom petom.

Traperice ili bilo koje hlače nikako ne smiju biti prekratke, jer to vas čini još nižima.

SVAKAKO OBUĆI - majice s prugicama, ali okomitim jer one vizualno izdužuju, te košulje s prugicama. Što se tiče elegantnih muških odijela svakako obucite košulju koju će padati preko rubova hlača, te sako koji se uobičajeno kopča (strane sakoa se nikako ne smiju preklapati). Kravate neka uvijek budu one užeg modela. Hlače uvijek moraju biti ravnog kroja, bilo da je riječ o trapericama ili elegantnim hlačama. Što se obuće tiče slatke starke idealan su izbor, jer đonovi nisu preglomazni, a i opet su se vratile u modu (a za neke nikad nisu ni izašle)! ;-)

Uvijek se čini kako za visoke dečke uvijek ima boljih modela i da je izbor veći, no vjerujte upravo je suprotno, pogotovo za one izrazito visoke kojima su sve traperice prekratke, a majice i košulje premale, uglavnom te majice savršeno pristaju u struku, no na ramenima su preuske. Stoga imamo za vas neke savjete koje vrijedi zapamtiti!

ZABRANJENO - odjenuti odjeću iste boje od glave do pete. Nikako ne smiješ odjenuti odijela okomitih prugica, niti vrlo uske i kratke kravate!

SVAKAKO OBUĆI - kapute do koljena ili nešto dulje jakne, odijela čije se strane preklapaju (definitivno te neće zatezati u ramenima), te hlače nižeg struka. Preporučujemo i vrećaste pulovere s kapuljačom te polo majice i majice s vodoravnim prugicama. Što se hlača tiče najbolji je odabir hlača koje su pri dnu šire, tzv. lepez - kroj!

Ukoliko si malo jače građe i srednje visine:

ZABRANJENO: Nositi polo majice i debele pulovere s dolčevita kragnom. Nikako ne nositi prekratke hlače, u njima ćeš izgledati još bucmastije.

SVAKAKO OBUĆI: Majice V-izreza, pulovere ili košulje okomitih prugica, te uskih krugova, ali praznih (znači ne loptice, već obruči)! ;-)

Kravate nježnih boja, nikako ne zagasitih. Jakne visokog kopčanja, te majice uglavnom tamnijih tonova, od tamno plave, preko smeđe do crne, jer u njima djeluješ vitkije.

Ako si mršavko:

ZABRANJENO: Nositi majice V-izreza, te izbjegavaj debele pulovere i uske kravate.

SVAKAKO OBUĆI: Koliko god ti se činilo suludo i smiješno, ali prsluk preko neke sportske majice učinit će čuda! Izgledat ćeš nešto punije, a istovremeno ćeš biti u casual-elegantnom stylingu.

Preporučujemo tzv. vrećaste reperske traperice, kargo hlače sa džepovima sa strane, polo majice i majice sa vodoravnim uzorcima, prugicama i sl.

+ JOŠ NEKOLIKO SITNICA KOJE SU OBAVEZAN DODATAK SVAKOME BEZ OBZIRA NA VISINU ;-)

1.

Slatke raznobojne boxerice neophodne su u svakom muškom ormaru

2.

Naočale za nesmetanu šetnju gradom

3.

Neophodan dodatak svakom sportskom stylingu, a za hrabrije i šeširić u stilu Outkasta!

4.

T-shirts sa fora natpisima (kod nas se mogu naći u svim trgovinama odjećom, a WGW ima najveću ponudu.

5.

Sportske torbe, remen, novčanik… nikud bez njih! :-)

Napisala: Mirta Combaj

moda za dečke moda odjevanje što obući?