Slika nije pronađena

Nema više odlaska u školu za zagrebačke srednjoškolce. Iako su zaključili da oni nisu masovni prenositelji covida i da se virus ne širi toliko u razredima i školama, svejedno je nastava prebačena online.

Sve zagrebačke srednje škole od idućeg ponedjeljka (14.12.) prelaze na online nastavu, potvrdio je danas pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, piše Index.hr. Na redovnoj konferenciji Gradskog stožera objavljeni su preliminarni rezultati testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola. Testirano je nešto više od 2000 učenika. Iako rezultati nisu dovršeni te će u cijelosti biti poznati tijekom dana, rezultati pokazuju da je asimptomatska zaraza u osnovnim školama prisutna kod 1 posto učenika, a u srednjim školama kod 2,23 posto učenika.
'Ti rezultati pokazuju da učenici nisu masovni prenositelji covida te da se virus ne širi u razredima i školama. U 85 posto zagrebačkih razreda gdje se pojavio virus samo je jedan učenik pozitivan. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca', rekao je Lovrić, kako prenosi Index.hr. Kada su u pitanju zaposlenici škola kojih je testirano 365, prisutnost asimptomatske zaraze bila je 3,29 posto, više u srednjim nego u osnovnim školama.

Foto: Freepik - standret

Izvor

Pogledajte još:

Danas kreće veliko testiranje učenika u Zagrebu na koronu, a priča se i o online nastavi

Domaća zadaća koja je nasmijala cijelu Hrvatsku: 'Što bi učinila s 2000 kn?' Učenica imala savršen odgovor

[VIDEO] Tipovi studenata koje će svi sresti na fakultetu: Od onog koji zna sve tračeve do najveće škrtice

Škola online nastav školstvo Srednje škole korona virus

Još vijesti