Slika nije pronađena

Svake se godine objavljuje koja je to bila riječ godine, ona najpopularnija te godine, a ove godine stavljamo fokus na mlade. Jedna je riječ izabrana kao riječ godine među mladima i skroz ima smisla.

To je riječ 'cringe'. Pokazalo se velikim istraživanjem koje je provela njemačka istraživačka kuća Langenscheidt. Imali su veliko glasovanje u kojem su mladi mogli sudjelovati, a koje je bilo otvoreno od sredine lipnja. Od tada je svoj glas za riječ godine dalo oko 1.2 milijuna mladih! Ovo je definitivno riječ koju često koriste mladi, a pogotovo zadnjih godina, ili kako ovo istraživanje kaže, u posljednjih godinu dana.

Čak 42% svih zaprimljenih glasova, mlađih od 20 godina, glasalo je baš za ovu riječ. Iako bi se očekivalo da će riječ godine biti vezana za koronu, koja je ipak totalno preuzela naše živote, mladi su iznenadili i totalno izignorirali cijelu situaciju.

 

Cringe označava neugodne/sramotne situacije. Neke situacije koje su same po sebi sramotne, ali su još sramotnije i neugodnije za one koji ih gledaju.

Pogledajte još:

Stvari i odjeća koje danas nose cure, a zapravo su ovih 8 originalno bili napravljeni za DEČKE

Dan kada su najveća sniženja po dućanima: Kojeg je datuma Black Friday ove godine?

Strah od pupka? 9 najčudnijih fobija koje zaista postoje, a sigurni smo da niste čuli za neke od njih

Istraživanje mladi Riječ godine

Još vijesti