0

Jednako kako dečkima voli uzimati hoodice, kroz godine i desetljeća smo im uzele još puno različitih stvari. Postoji cijela jedna skupina odjeće i proizvoda koje danas koriste cure, a koje su originalno imale skroz suprotnu ciljanu publiku.


Danas dečki bježe od ovih stvari jer su ženskaste i nema šanse da bi ih ikada nosili. Ali nekada prije, zapravo je glavni razlog zašto su ove stvari kreirane – muškarac. Sve su one imale tada važnu ulogu u njihovom životu, ali s vremenom, cure su ih 'ukrale' i skroz preuzele. Za neke je ispalo da su korisnije ženama nego muškarcima jer se promijenilo vrijeme i svijet se modernizirao, a za druge nema zapravo nikakvog razloga zašto su ga prestali koristiti dečki, jednostavno se to dogodilo. Nećeš vjerovati kojih je to sve 8 stvari napravljeno zapravo za dečke.

Menstrualni ulošci


Foto: XIE WENHUI / Shutterstock

Samo što to tada nisu bili menstrualni ulošci, već samo ulošci koji su imali itekako bitnu ulogu na ratnim bojištima. Glavna funkcija uložaka kada su osmišljeni bila je da zaustavljaju krvarenje kada je neki vojnik bio ozlijeđen. Kasnije, medicinske sestre koje su radila na bojištima počele su ih koristiti za menstruaciju jer su jako dobro upijali i bilo ih je jednostavno za koristiti.

ženske stvarinapravljeno za muškarce

36.487
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!