Slika nije pronađena

S obzirom na to da se ne zna koliko će štrajk potrajati, javlja se pitanje kako će se nastava nadoknaditi?

Poznati youtuber Dario Oreški snimio je video pod nazivom 'ZAUSTAVIMO ŠTRAJK! #štrajkučenika' u kojem je rekao da misli da je štrajk nastavnika jedna velika glupost i da ga ne podržava jer učenici koji tada ne idu u školu moraju nadoknađivati nastavu. Također, u komentarima tvrdi da će se u nekim školama već ovu subotu održavati nastava, po devet sati na dan.'Ukoliko dođe do nastave u subotu garantiram vam da ću ja napraviti štrajk učenika i bojkotirat ćemo nastavu subotom. Apeliram na sve učenike da podijele ovaj video ako ste i vi protiv štrajka. Tko još ide subotom na nastavu? Subota je naše vrijeme kada želimo biti s obitelji, a ne ići na nastavu', poručio je mladi youtuber.

Zbog toga smo vas u članku YouTuber popljuvao štrajk profesora jer ne želi u školu subotom! Poziva na #štrajkučenika u obliku ankete pitali biste li vi sudjelovali u štrajku učenika ukoliko bi došlo do nastave subotom.


Vas 795 je sudjelovalo u anketi, a čak 75.2 posto vas je reklo da bi sudjelovali u štrajku učenika kad bi bilo škole subotom. S druge strane, vas 197 glasovalo je protiv štrajka učenika.


Način na koji će se nastava odrađivati još uvijek je neizvjestan, a ovisi o tome hoće li za nadoknadom uopće biti potrebe ili ne, a to ponovno ovisi o tome koliko će još štrajk potrajati.

Neki ravnatelji rekli su da kod njih nastava subotom ne dolazi u obzir i da će oni radije skratiti zimske i proljetne praznike. Također, moglo bi se i dogoditi to da se produži školska godina. Prema našem zakonu, broj nastavnih dana u osnovnim i srednjim školama iznosi najmanje 175, a za maturante, kojima nastava završava ranije, 160 dana, ali čini se da među ravnateljima zasad nema suglasnosti oko načina na koji će se dani nadoknaditi.

Foto: Freepik/ Canva/ Playbuzz

M.S.K.

Pogledajte još:

YouTuber popljuvao štrajk profesora jer ne želi u školu subotom! Poziva na #štrajkučenika

Hoće li zaista biti nastave subotom zbog štrajka? Profesori i Ministarstvo su nam otkrili kako stoje stvari

[OMG] Neki učenici će se vjv morati oprostiti sa zimskim i proljetnim praznicima zbog štrajka!

rezultati Otkriće Istraživanje štrajk anketa nastava učitelji profesori subota nadoknada

Još vijesti