Slika nije pronađena
Ljubljenje je sigurno jedna od najboljih stvar na svijetu, ali vjerojatno ne zbog razloga za koji ti misliš. Naravno da je ljubljenje nevjerojatan osjećaj, ali ispada da je ljubljenje zapravo i jako dobro za tvoje zdravlje.

Da, dobro si pročitala. Ljubljenje s dečkom ne čini te samo sretnijom, nego i ZDRAVIJOM. Evo i kako...

via GIPHY



1. Jača imunitet

Dobrobiti ljubljenja stvarno su raznolike. Ljubljenje, između ostaloga, jača i tvoj imunitet. Kad se ljubimo, u našim ustima donosi do razmjene bakterija za koje se vjeruje da jačaju imunitet i tako nas štite od mnogih bolesti, pogotovo prehlade i gripe.


2. Održava zube zdravima

Da, čak su i zubi na dobitku kad je riječ o cmokanju. Naime, ljubljenje potiče dodatnu proizvodnju sline koja doslovno čisti naše zube od bakterija i naslaga koje se znaju skupljati kad u našim ustima ne postoji dovoljna količina sline.

via GIPHY


3. Smanjuje stres
Ljubljenje ti može pomoći i u danima kad se osjećaš kao da ti nije ni do čega. Naime, puse pomažu protiv stresa jer povećavaju razinu hormona sreće - serotonina u mozgu. Ljubljenje navodno pomaže i da se osjećaš smirenije i opuštenije.

4. Sagorijeva kalorije
Jesi li znala da od ljubljenja mršavimo? Da, dobro si pročitala - 10 minuta ljubljenja sagorijeva preko 150 kalorija. Wauuuuu, zaboravit ćemo na vježbanje i odmah prijeći na ljubljenje!

5. Pomaže ti da nađeš 'onog pravog'
Hm... ovo je malo 'tricky', ali ti može pomoći. Ljubljenjem ćeš brzo i lako skužiti je li dečko s kojim se cmokaš 'onaj pravi' ili ti ipak ne odgovara za neku ozbiljniju vezu. Naime, još od davnih dana ljudi su mirisanjem i ljubljenjem pronalazili svog savršenog partnera.


via GIPHY



Pa, ima li bolji razlog za ljubljenje o ova? Sigurno ne! ;)

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Misliš da si dobra u ljubljenju? Ovo su failovi koje sigurno radiš, a da to ni ne znaš

Najgore vrste poljupca – ovakve puse ne želimo primiti

Nježna, strastvena ili energična - horoskop otkriva kakav je tvoj stil ljubljenja

#zdravlje ljubljenje pusa

Još vijesti