Slika nije pronađena
Sigurno si primjetila da, kada se ljubiš, ponekad glavu refleksno naginješ na lijevu stranu, a ponekad na desnu. Strana na koju naginješ glavu ti, a na koju on otkriva tko je dominantan i kakav je karakter vašeg odnosa.

Taj fenomen proučili su psiholozi i neuroznanstvenici sa Svečilišta Dhaka i zaključili ono što već znamo – da smo svi generalno skloniji nakositi glavu u desnu stranu.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Scientific Reports otkrivaju i da su dečki uglavnom inicijatori ljubljenja, pa ipak oni češće okreću glavu na desno. Onaj koji pri ljubljenju prima poljubac obično naginje glavu u lijevo (to su češće cure).

Ponekad inicijator poljupca okreće glavu na lijevo, a to radi uglavnom kada ljubi člana obitelji.Kada glavu okrenemo u desnu stranu pri iniciranju poljupca, onda je on romantične i ljubavne prirode, dokazalo je istraživanje koje je provelo Sveučilište Saskatchewana, a savršeno su prikazali Liam i Miley.

To naše refleksno djelovanje objasnili su činjenicom da je naš mozak podijeljen na dvije hemisfere – lijevu i desnu. Zato što je naš emocionalni dio uglavnom smješten u desnu polovicu mozga, automatski tako okrećemo glavu, ustanovila je istraživačica Jennifer Sedgewick.

Loading...
Foto: Getty/Instagram/Unsplash

M.Z.
Pročitajte još:

Ljubljenje je zakon - 9 stvari koje sigurno nisi znala (a trebala bi)

Od navale adrenalina do vježbanja mišića: što se sve događa u našem tijelu dok se ljubimo

Neka pusa bude savršena: savjeti za ljubljenje koje do sada niste čuli

poljubac okretanje glave desno naginjanje glave lijevo ljubljenje pusa

Još vijesti