Slika nije pronađena

Već sada možeš znati neke stvari na osnovu toga kako ti izgleda tata. Neke gene pokupimo od mame, ali ovih 5 baš uvijek idu od tate.

Svi smo mi slika i prilika svojih roditelja, čak, i više nego što mislimo. Sada ti se možda ne čini da si slična mami i tati, ali kako ćeš odrastati, tako ćeš sve više vidjeti neke njihove osobine i kod sebe. Dio karakteristika tako naslijedimo od mame, a dio od tate, pa ipak, znanost kaže da postoji čak 5 stvari koje baš uvijek, bez iznimke, nasljeđujemo od tate. Evo na što sve u svom fizičkom izgledu možeš zahvaliti tati.

1.Visina

Ako ti je tata niži, a mama visoka, nažalost, moramo te razočarati. I ti ćeš biti niska. Ovo je jedna od osobina koja se pokupi s tatine strane. Iako visinu osobe odlučuje 700 genetskih varijacija, od oba roditelja, od tatinih gena pokupimo one koji se odnose na stimuliranje rasta, piše Brightside. Dakle visinu.

2.Neravni zubi

Ako ti tata ima problematične i neravne zube, onda da će i dijete, točnije ti, to pokupiti i viđati često zubara. Sve od količine karijesa do toga kako rastu zubi i jesu li ravni ili ima li problema s crnim zubima, pokupit ćeš sasvim sigurno od tate. Sigurno nisi nikada pridavala pažnju tatinim zubima i odlascima zubaru. Možda bi trebala.

3.Rupice na obrazima

Nekima su rupice na obrazima preslatke i čine osobu atraktivnijom, drugima smetaju i nisi sretni jer ih imaju. Znanstvenici opisuju rupice kao manu koja nastaje jer osoba ima skraćene mišiće lica. Rupice su nasljedne, i opet, od tate.

4.Otisak prsta

Iako na svijetu ne postoje dvije osobe koje imaju isti otisak prsta, ali kada se tek rodimo, naš otisak jako jako nalikuje na onaj kakav nam ima tata. I njih nasljeđujemo s tatine strane.

5.Kihanje

Postoje osobe koje počnu nekontrolirano kihati kada gledaju u sunce ili neku drugu jarku svjetlost – i to je još nešto što nasljeđuješ od tate. Ovo je stvarno stanje koje čak i ima naziv 'Achoo sindrom'. Ako tvoj tata ima ovaj sindrom, imat ćeš ga i ti. Garantirano.

Pogledajte još:

Svaka obitelj ima čudna pravila kojih smo se svi kao djeca morali pridržavati - neka od ovih 14 znaš i ti

Jesi li 'ta djevojka'? Trendi djevojke danas imaju i rade ovih 30 stvari – koliko si ti 'ona'?

Cura otkrila što nam svima najviše smeta kada se ljubimo s dečkom - i svi se slažu s njom

Zubi nasljediti od tate geni koliko ćeš rasti visina rupice na obrazima

Još vijesti