Slika nije pronađena

Potaknute su uvođenjem Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (u Hrvatskoj stupa na snagu 25. svibnja), a ona najradikalnija je uvođenje nove dobne granice za korištenje tog servisa za dopkanje.


Do sada su ga mogli koristiti svi stariji od 13 godina, a sada će biti dostupan samo starijima od 16, piše BBC. Prilikom pristajanja na nove uvjete korištenja, što ćemo morati napraviti tijekom svibnja, WhatsApp će tražiti od nas da napišemo svoju dob. Ipak, nije baš sasvim sigurno tko će i kako provjeravati da ne lažemo, budući da se WhatsApp ne sinkronizira s Facebookom i Instagramom kako bi saznao (pravu) istinu.

Bit će to sasvim sigurno veliki udarac za WhatsApp, ali i za korisnike, budući da je to peti po redu najpopularniji servis među tinejdžerima u Europi – nakon Facebooka, Snapchata, Instagrama i YouTubea.

via GIPHY


No, uvode i neke dobre promjene – korisnici će moći preuzeti izvještaj s informacijama koje o njima ima servis (poput modela mobitela koje su koristili, popis kontakata, grupa i blokiranih brojeva).

Način korištenja za mlade uskoro će promijeniti i vlasnik WhatsAppa, Facebook. Europljani u dobi od 13 do 15 godina koji koriste Facebook, morat će navesti roditelja ili skrbnika koji će odobravati njihove objave na toj društvenoj mreži. Ako im odrasla osoba ne odobri objave, neće vidjeti personaliziranu verziju Facebooka.

Reći ćemo samo ovo:

via GIPHY


Foto: Giphy/Pixabay/Unsplash

M.Z.


Provjeri još...

Novi Instagram update – uskoro ćemo moći 'skinuti' sve što smo ikad objavili

OMG WhatsApp od 2018. neće raditi na nekim mobitelima – provjeri je li i tvoj među njima

KONAČNO Spas za sve 'krivo' poslane poruke – WhatsApp uvodi najbolju opciju ikad

dob promjene postavke servis whatsapp dopkanje

Još vijesti