Slika nije pronađena
Za otključavanje WhatsAppa će biti potrebna autentifikacija otiskom prsta, a uz to će se blokirati opcija screenshota. WhatsApp priprema tri zanimljive novosti koje bi mogle promijeniti način na koji koristite tu popularnu aplikaciju za dopisivanje.

Jedna od mogućnosti koja bi mogla naići na negodovanje korisnika je 'autentifikacija' - ona bi trebala garantirati korisniku da se zaista dopisuje s osobom s kojom to i želi, navodi Zimo.hr. Autentifikacijom se želi izbjeći mogućnost da na poruke odgovara kriva osoba koristeći pametni telefon osobe kojoj je poruka zapravo upućena.

via GIPHY


Uz to, bit će blokirana mogućnost stvaranja screenshota. Korisnici će i dalje moći odgovoriti na poruke kroz iskočne obavijesti i javiti se na pozive, ali ne i napraviti 'screenshot'. Još nije poznato kad će ova opcija biti omogućena, ali već je naišla na negodovanje korisnika. Pogotovo onog dijela korisnika koji nemaju čitač otiska prsta na svom pametnom telefonu koji će biti potreban za autentifikaciju, ističe Zimo.hr.


via GIPHY


Također, u WhatsAppu rade i na animiranim sličicama koje bi trebale omogućiti korisnicima lakše izražavanje osjećaja i raspoloženja. One će biti veoma sliče animiranim sličicama iz Facebook Messengera, ali kao i sa svim ostalim najavljenim mogućnostima, nije poznato kad će biti i službeno dostupne korisnicima.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

[OMG] Instagram bi uskoro mogao uvesti jednu veliku promjenu koja će utjecati na sve korisnike

Jeste li se ikad pitali zašto se Wi-Fi zove baš tako? Saznajte što to zapravo znači - mogli bi se iznenaditi

Važna info za buduće maturante – uvodi se jedna velika promjena na državnoj maturi iz Hrvatskog jezika

promjene opcije Otisak prsta whatsapp screenshot autentifikacija

Još vijesti