Slika nije pronađena

Stickeri odavno postoje na Viberu, Messengeru, Instagramu, Snapchatu i s vremenom su postali omiljeno sredstvo komunikacije brojnim korisnicima. No, uprava WhatsApppa ih je namjerno izostavila iz svih mogućih upgradea svih ovih godina tvrdeći da će ta aplikacija zauvijek ostati čista od 'gimmicka' (op.a. kojekakvih dodataka koji vizualno privlače korisnike, ali ne podižu realnu vrijednost proizvoda, odnosno nemaju neku bitnu funkciju).

To obećanje dao je osnivač WhatsAppa, Jan Koum, 2014. godine, no u međuvremenu se puno toga promijenilo... Primjerice, Facebook je počeo koristiti podatke o korisnicima WhatsAppa i Koum je napustio svoju vlastitu kompaniju.

Sada ga FB postupno upgradea, a najnovija promjena je uvođenje stickera, naljepnica kojima izražavamo ono što ne možemo (ili nam se ne da) riječima. Na trgovinama ćemo tako uskoro (već kroz nekoliko tjedana) moći preuzeti pakete stickera na iOS i Android uređajima.


Cilj je, kako kažu iz WhatsAppa, učiniti komunikaciju jednostavnijom i zabavnijom.

'Za početak, lansiramo pakete stickera koje su izradili dizajneri u WhatsAppu, ali i odabrane stickere drugih umjetnika', objasnili su iz WhatsAppa na svojem blogu. No, uskoro će ih moći dizajnirati svi! Ako i vi želite kreirati svoje stickere, upute pronađite ovdje.

I naravno, recite nam što mislite o ideji uvođenja stickera na WhatsAppu!


Foto: WhatsApp/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Milijun korisnika više neće moći koristiti WhatsApp – jesi li i ti među njima?

KONAČNO Spas za sve 'krivo' poslane poruke – WhatsApp uvodi najbolju opciju ikad

Rješenje za sve koji su odvojeni od ekipe ili obitelji – jeste li već isprobali WhatsApp grupne pozive?

whatsapp Stickeri novo dopkanje anketa top ili flop

Još vijesti