Slika nije pronađena

Godišnji odmor za koji nećete trebati tegliti preteške kofere niti sjediti u vrelom autobusu zvuči idealno, zar ne? Donosimo vam destinacije koje možete posjetiti i putem online turneja.

Tehnološke mogućnosti modernog doba postaju sve bolje i zanimljivije. Tko bi rekao da ćete samo jednim klikom moći posjetiti neke od najpoznatijih svjetskih destinacija? Od prekrasnih plaža do prašume, od superzabavnih parkova do svemira – ove virtualne turneje će vas oduševiti.

Zbog vedrog proljetnog vremena želja za putovanjima sve je veća. No, iako se svijet polako opušta nakon razdoblja karantene, turistički izleti u inozemstvo još uvijek nisu preporučljivi. Nasreću, postoje i virtualni obilasci najljepših i najzabavnijih svjetskih destinacija za koje nećete trebati kupiti preskupu avionsku kartu. Napravite koktel, zavalite se u fotelju i uživajte.


1.Aruba
Upijte malo virtualnog sunca turnejom koja u 30 minuta pokazuje sve prirodne ljepote i znamenitosti ovog karipskog otoka. Očekujte vidjeti prekrasno more, predivnu prirodu, plavo nebo i pješčane plaže.

2.Machu Picchu
Kada završite s pješčanim plažama Arube, jednim klikom možete se prebaciti u Peru i vidjeti jedno od sedam svjetskih čuda. Možete se popeti na najviše vrhove, vidjeti poznate ruševine stare civilizacije Inka, a i družiti se s preslatkim alpakama.

3.Yellowstone
Vaše virtualno putovanje može vas odvesti i u SAD, točnije u poznati nacionalni park Yellowstone. Opustite se uz prekrasan planinski pogled, umirujuću glazbu i cvrkut ptica.

4.Disney World
Prošetajte se najzabavnijim zabavnim parkom na svijetu. Na ovoj turneji možete upoznati Mickeyja i Malu sirenu, ali i istražiti mnoštvo ostalih zanimljivosti – sve to u 360° tehnologiji.

5.Japan
Upoznajte kulturu Zemlje izlazećeg sunca iz udobnosti vašeg kauča. Na YouTube kanalu Visit Japan možete naći video sadržaje koji pomoću VR tehnologije ukratko predstavljaju sve čari ove mistične istočne zemlje uz slogan 'Gdje tradicija upoznaje budućnost'.

6.Skijanje u Kanadi
Ako niste ljetni tip i nedostaju vam snježni vrhovi, ova virtualna turneja je baš za vas. Uživajte u prekrasnom pogledu na bijele kanadske planine bez smrzavanja.

7.Atacama
Iskusite potpunu pomrčinu sunca dok uživate u pogledu na prekrasnu čileansku pustinju.

8.Mliječna staza
Da, dobro ste pročitali. Postoji i online turneja svemirskih prostranstava. Ako vas je oduvijek zanimalo kakav pogled na Zemlju imaju astronauti, sada to možete doživjeti vlastitim očima.

Foto: Shutterstock.com - Vasily Makarov/ Shutterstock.com - Day2505/ Giphy/ Youtube

M.B.

Pogledajte još:

Loša strana putovanja – četiri radnje koje će vožnju učiniti kraćom i manje dosadnom

Putuje ti se, ali ne znaš kako ni kamo? Evo kako doći do najpoželjnijih destinacija na svijetu!

KVIZ: Koji strani jezik trebaš početi učiti? Jedan je najidealniji baš za tebe...

putovanje online putovanje destinacije