Putovanje u Pariz

Zašto ne iskoristiti sve opcije koje ti se nude? Pogotovo ako ti je dosta mjesta gdje si sada i želiš promjenu, želiš nova iskustva i nove mogućnosti. Uopće ti ne treba hrpetina novaca, samo trebaš znati za sve opcije koje ti se nude.

Uvijek je kul vidjeti u filmovima i serijama kada likovi odsele i započnu život na nekom novom mjestu. Ili imaju putovanje iz snova. Onda si znamo misliti koliko je to nerealno i da ako nemaš bogate roditelje, nema šanse da tako nešto napraviš. Zapravo, uopće nije toliko nerealno koliko ti se čini. Dok si mlada imaš neke super opcije koje ti mogu pomoći maknuti se od doma i putovati. Samo se trebaš uhvatiti istraživanja. I da, trebat će ti novaca, ali ne toliko koliko misliš. Taman možeš iskoristiti ljeto da nešto zaradiš. A evo kako to mladi mogu lako otići negdje.

Slika nije pronađena Put po svijetu iz vlastitog kreveta: 9 filmova uz koje ćeš se osjećati kao da si negdje drugdje

1.Erasmus razmjena studenata
Program za razmjenu studenata je super način kako na neko vrijeme otići na neku drugu lokaciju i tamo živjeti, a usput, od toga imaš i koristi. Ovo možeš iskoristiti koji god da fakultet upišeš. Ne možeš birati bilo koju lokaciju na svijetu, već one koje su ponuđene, ali i od tih može biti neka koja te privlači. Možeš otići negdje bliže ili negdje dalje, na drugi kraj svijeta, što ti je god draže.

 

 

2.Upisivanje faksa u drugoj državi
Još jedna opcija je da jednostavno upišeš faks u drugoj državi. Nije možda najjednostavnije na svijetu, jer ima posla oko birokracije i rokova, ali ako to stvarno želiš, nije nemoguće. S obzirom da smo u Europskoj uniji, to znači da u puno država možeš studirati besplatno i da nećeš morati platiti školarinu samo zato što si stranac. Iako su studenski domovi obično skuplji nego kod nas, ovo je i dalje prilično dobar način za provesti vrijeme u inozemstvu. Uvijek možeš i pronaći neki studentski posao!

 

lokacije za putovanja [HOROSKOP] Gdje trebaš otputovati ove godine s obzirom na svoj znak zodijaka?


3.Work & Travel program
Ovo je još jedna popularna opcija koja će se svidjeti svima koji žele iskusiti život u SAD-u. Neće biti samo odmor i zabava, već ćeš i raditi, ali ćeš svejedno imati vremena za sve. Radi na principu da provedeš oko 4 mjeseca u Americi, gdje radiš na nekom poslu, najčešće ne luksuznom i elitnom, ali nekom koje će ti dati iskustvo, ali i zaradu. Usput i putuješ! Postoje različiti poslovi na koje se možeš prijaviti, a bitno je samo da gledaš da se radi o poslu gdje ti poslodavac osigurava i smještaj.

 

 

4.Hvatanje studentskih popusta i putovanja na fakultetima
Ako život negdje vani nije za tebe i želiš samo tu i tamo otputovati na tjedan ili dva, onda kada upišeš faks pokušaj iskoristiti svaku opciju koja ti se nudi. Od studentskih popusta do mogućnosti putovanja kroz organizirana putovanja od strane fakulteta. Neki znaju za svoje studente organizirati takve stvari. Pogotovo ako se učlaniš u studentske klubove.

putovanje mladi kako putovati Jeftino putovati studiranje živjeti u inozemstvu

Još vijesti