Slika nije pronađena

Zlokobno novo web ludilo u kojem se tinejdžeri usude nestati na 72 sata moglo bi stajati iza nestanka tinejdžerica Siobhan i Sammy Clarke, piše britanski Mirror.

Školske prijateljice pronađene su u ponedjeljak ujutro oko 30 kilometara udaljene od svojih domova u Maldonu, Essex, nakon što su u petak napustile školu. Njihov nestanak izazvao je veliku policijsku potragu u Engleskoj.

Policijska potraga obuhvatila je i njihovog 22-godišnjeg prijatelja Keirana Hartleya-Andersona koji je također nestao.

Njih troje pronađeni su zajedno u Westcliffu, u gradu Southend-on-Sea u ponedjeljak ujutro nakon što je policija dobila dojavu od nekoga tko ih je tamo prepoznao. Policija iz Essexa potvrdila je da je 22-godišnji muškarac uhićen i da se dovodi u vezu s nestankom tinejdžerica.


Njihovi prijatelji na društvenim mrežama u međuvremenu su povezali ovaj incident s najnovijim ludilom na Facebooku u kojem se mladi usude nestati na 72 sati kako bi bili proglašeni nestalim osobama.

Vijest o ovoj igri izašla je na vidjelo kada je 13-godišnja tinejdžerica iz Francuske nestala na tri dana na sjeveru zemlje, prije nego se živa i zdrava pojavila kod kuće. Tinejdžerica koju francuski mediji nazivaju Emma, štiteći joj identitet zbog maloljetnosti, očito nije htjela reći policiji ili roditeljma gdje je bila za to vrijeme ili tko je još bio s njom.

Sve što su uspjeli doznati od nje je da je prije nestanka igrala jednu Facebook igru.

Čuli smo da su djevojke nestale i da bi to moglo biti povezano s tom novom ludom igrom na ovom području, rekao je za Daily Mail Jo Gillet (43) iz Westcliffa. Očito su se odjednom usudile da nestanu bez traga, bez da su o tome išta rekle svojim roditeljima ili nekom drugom. Zaista je zabrinjavajuće da se ta igra igra u ove dane i u ovo doba. Jedni roditelji tih učenica, sigurno su bili jako zabrinuti.

Policija iz Essexa odbila je komentirati poveznicu s igrom poznatom pod nazivom Game 72.

Potencijalno vrlo opasna igra Game 72 širi se Europom putem interneta, a naročito posredstvom društvene mreže Facebook. U igri djeca i tinejdžeri ohrabruju jedni druge da nestanu na 72 sata i da prije nestanka nikome o tome ništa ne kažu.

Jeste li vi čuli za ovu igru?

L.B./izvor: Tehnoklik.hr/Mirror.co.uk/news1130.com

foto: arhiva


Pročitajte još...

...Nova opasna zabava: zadarski tinejdžeri penju se na kranove...

...Kad naguravanje postane ozbiljno: tinejdžera gurnuli na tračnice!...

...VIDEO: Tinejdžeri snimili selfie od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi!...

...Opasna igra: penju se po vlakovima i zatim 'surfaju' na njima...

nova igra tinejdžerri game 72 igra nestajanja keiran hartley-anderson siobhan i sammy clarke facebook emma