Slika nije pronađena

Filteri na Instagramu koji otkrivaju koji si lik iz neke serije/filma/crtića su odjednom postali jako popularni. Ima ih hrpa različitih, a postoji i jedan kreiran za naše područje, koji otkriva koja si balkanska zvijezda.

A koja si ti balkanska zvijezda? Na tragu popularnih filtera na Instagramu koji su već neko vrijeme viralni trend, jedan je dečko iz Hrvatske odlučio napraviti i jedan takav prilagođen našem području. Ovakvi su filteri zabavni i svi ih vole. Često možeš vidjeti i da se celebovi, i domaći i strani, igraju s njima i objavljuju rezultate koje su dobili. Sigurno si i ti već išla provjeriti neke od njih, a jesi li čula za ovaj? Viktor Đerek je mladi fotograf koji je došao na ideju da bi mogao napravi balkansku verziju jednog takvog filtera. I tako je nastao 'Koja si balkanska zvijezda?'. Iako postoji tek nešto malo više od tjedan dana, u tren oka je postao popularan. U to kratko  vrijeme sakupio je gotovo 10 milijuna korištenja. Koristila su ga i neka poznata lica s ovog područja, primjerice youtuberica Gloria Berger, u jednom od videa.


I Nika Ilčić je već provjerila koji je balkanski celeb, a filteru nije odolio ni Stefan Pavlović – Cale.Ovo nije prvi filter koji je kreirao, ali je svakako najpopularniji. Ovaj, kao i sve ostale možeš pronaći na Viktorovom Instagram profilu, a ovaj najnoviji možeš isprobati i na ovom linku.

Pitali smo Viktora par pitanja o ovom pothvatu – kako je odabrao koje celebove staviti u filter, kako je došao na ovu ideju uopće..., a odgovore ti donosimo u nastavku.

1. Kako si došao na ideju da napraviš ovaj Insta filter?

Vidio sam mnoge filtere kao npr. koji si lik iz Pokemona, ili iz Disney crtića, stoga sam pomislio kako bi bilo fora zapravo imati nešto slično, a opet originalno i na našim prostorima.

2.Po kojim si kriterijima birao zvijezde koje ćeš dodati u njega?

Znao sam da bi moglo doći do skandala ako samo proizvoljno odaberem zvijezde, jer bi se neki mogli pronaći uvrijeđeno što nisu dio filtera. Zato sam otišao na web stranicu famousbirthdays.com i s nje preuzeo popis, jer mi je ipak trebao neki izvor. S vremenom kada je filter otišao viral, počele su mi se javljati različite fan stranice drugih osoba koje pak nemaju profil na stranici. Nije mi dugo trebalo da napravim update.

3.Je li ti ovo najpopularniji filter do sada?

Da, definitivno.

4.Imaš li već ideju za sljedeći?

Trenutno radim na novim filterima u suradnji s jednim YouTuberom, i jedva čekam da se sve završi. Idejama nikad kraja, no trenutno veliki problem je taj što SparkAR (ime platforme u kojoj se filteri izrađuju) ne pruža potpunu slobodu pri izrađivanju filtera. Neke stvari još nisu dostupne.

5.Je li teško napraviti filter za Instagram? Bi li netko, tko se ne kuži previše u tehnologiju, mogao napraviti sam svoj bez previše muke?

Samo sučelje aplikacije izgleda, te je i napravljeno s ciljem da bilo tko s voljom napravi nešto originalno. Pri samom pokretanju aplikacije, ona nudi neke početne predloške na kojima se može vježbati.


Foto: Instagram/ YouTube/ Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Njegov Instagram gori od super fotki! 19-godišnji fotograf otkrio nam je kako okinuti super fotku i još puno svega

Instagram je zabranio hrpu filtera i ima dobar razlog – evo koje to točno više nećeš moći koristiti

Tvoj Instagram bit će najoriginalniji! Ovako možeš otključati najstajliš filtere i oboriti rekorde u lajkovima

filter koja si balkanska zvijezda Instagram filter viktor đerek instagram

Još vijesti