Slika nije pronađena

U Australiji je pokrenuta nova kampanja koja želi promijeniti standarde ljepote. Cilj je ohrabriti žene da se riješe svih britvica, krema i čupkalica te da na mjesec dana puste svoje dlačice da slobodno rastu.

Promijeniti način na koji gledamo vlastito tijelo jedan je cilj pod nazivom  'Get Hairy February', no iza toga ima još jedna skrivena poruka. Osnivači žele prikupiti sredstva za podršku ženama koje su žrtve nasilja u Australiji. I ako ti se čini da je to 'negdje tamo dolje daleko', osnivači pozivaju na to da cijeli svijet malo razmisli o zlostavljanju koje je postalo dio naše svakodnevice.


Na čelu ove kampanje nalazi se  Alex Andrews koja se nije depilirala od svoje 11 godine koja objašnjava da ovo nije 'ženska verzija Movembera' kada muškarci svi masovno puštaju brkove i brade kako bi upozorili na zdravlje muškarca.

'Prihvatljivo je da muškarci puštaju dlake na radnim mjestima diljem svijeta, ali nije prihvatljivo da žena nema depilirane noge, dlake ispod ruku ili brčiće? Ovo je naš cilj. Nadamo se da će se žene ohrabriti te postati ponosne da budu dio zajednice koja zahtjeva jednakost i zaštitu svakoj ženi'
, rekla je Alex za ABC.


Kako se vama ovo čini?Foto: Instagram

I.I.

Pročitajte još:

Dlake ispod pazuha i celulit na nogama: H&M-ova reklama daje novu definiciju što znači biti dama

Dermatolozi savjetuju: što sve treba znati o brijanju nogu

Kako ukloniti dlake ako ne želiš koristiti britvicu

noge dlake pazuh dlacice

Još vijesti