Čupanje dlaka pincetom

Ona jedna užasna dlaka na bradi, na čelu ili općenito na licu – užasno iritantna i ružna, a cure si ju većinom iščupaju pincetom u nadi da više neće rasti.

Sigurno si barem jednom imala dugu i čvrstu dlaku negdje na tijelu, ali su ipak najgore one koje se pojave na licu (najčešće na bradi). Takve dlake znaju biti užasno iritantne, a i ne izgledaju lijepo. Cure ih se često srame pa ih čupaju pincetom, a najgore je što se pojave doslovno u jednom danu.

Cura brije noge britvicom Misliš da ti dlake rastu brže jer se briješ britvicom? To je samo jedan od 11 mitova o našem tijelu

Još gore od toga je kada te netko upozori i kaže ti da imaš tu užasno dugu i odvratnu dlaku. No, postavlja se pitanje zašto ona uopće naraste i to sama bez drugih dlaka oko sebe? Bez obzira na spol, normalno je da dlake rastu, pa čak i po licu, a to uključuje i tu jednu koja je iznimno iritantna.

via GIPHY

Kako piše Glamour, naše je lice i vrat prekriveno sitnim dlačicama koje su toliko sitne da se okom ni ne vide, a ujedno su i bijele zbog čega im je vidljivost manja. Iz tih dlačica može narasti i jedna velika, čvrsta i tamna dlaka koja ne pripada među ovima. Ta dlaka nikne zbog hormona, odnosno testosterona. U pitanju je muški hormon kojeg imaju i djevojke u svojem tijelu, samo što kod nekih ima jače djelovanje pa dolazi do ovakvih situacija poput ove gdje ti izbije jedna ogromna i duga dlaka nasred brade. Upravo zbog toga su neke cure sklonije i jačem rastu dlaka, kao i tome da su dosta tamnije u odnosu na neke druge djevojke.

dlačice na rukama Problem s tamnim dlačicama na rukama: Ova cura ima genijalno rješenje koje ne uključuje brijanje

dlaka lice dlake čupanje brijanje hormoni testosteron

Još vijesti