Slika nije pronađena

Dragana je učenica poljoprivrednog smjera u Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima i tijekom školske godine živi u učeničkom domu, a onda jedva čeka praznike da bi mogla uživati u poslovima koje obavlja na svojoj farmi.

'Nije mi baš najdraže što je tako, ali izbora nema. Nedostaje mi dom i posao na farmi. Obožavam to selsko okruženje, prirodu i mir koji nosi moj kraj. Posebno volim taj mir, u gradu mi je previše bučno i prometno', rekla je Dragana za portal ePodravina.hr.

Ona od malih nogu radi na polju i farmi, sa strojevima svih vrsta i to zajedno sa cijelom obitelji. U kući ih je sedmero – roditelji, baka i djed i tri kćeri i svi rade pomalo. Dragana je ona skromna, vrijedna i srčana, tatina desna ruka.


Posla uvijek ima napretek, budući da obitelj Grubačević krave uzgaja već tridesetak godina. Uz 60 krava i 50 hektara zemlje teško da im može biti dosadno. I nemaju 'ni svetka ni petka' zbog toga, ali od poljoprivrede žive dobro, prokomentirao je Draganin tata, Slobodan Grubačević za ePodravinu. Nedavno su kupili i robota za mužnju, rijetki komad napredne tehnologije i stalno ulažu u farmu koja je sada već 13. po proizvodnji mlijeka u državi po kravi – godišnje proizvedu oko 480.000 litara mlijeka!

No, život Dragane se dosta razlikuje od prosječne tinejdžerske svakodnevice – ona se budi u sedam i uživa u fizičkom radu. Najviše voli voziti traktore pa je tako prva sjela i za novi koji su nabavili krajem srpnja. 'Nema tog stroja s kojim ona ne bi znala upravljati', rekao je za nju ponosni deda, Dušan Grubačević.


Skroz netipična tinejdžerica i svoju budućnosti vidi na selu - 'Željela bih nakon što završim srednju školu, vratiti se kući i nastaviti raditi na farmi. Bez obzira na to što života na selu i nema, ne zanima me ništa drugo. Navikla sam od malih nogu tako živjeti i to me čini sretnom'.

Što reći nego tri puta hura za Draganu!


Foto: Facebook/Screenshot

M.Z. / ePodravina.hr

Provjeri još...

Na Lovrenu do cilja – zagrebačka gimnazijalka pobijedila na trkama u Tribunju na magarcu vatrenog imena

VIDEO Dalmatinski princ na crnom konju – splitski maturant dojahao na maturalnu večer i oduševio okupljene

Mnogi su se rugali ovoj učenici zbog neobičnog hobija, a danas je prava zvijezda!

dragana grubačević mala rijeka traktor tinejdžerica Farma

Još vijesti