Slika nije pronađena

Nitko nije mogao prestići njen ranije postavljen rekord, a ovaj će novi još teže. Nakon što je postavila rekord prije godinu dana i upisana je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda, sada je oborila sama svoj rekord – a koliko joj je kosa dugačka?

Ona je Nilanshi Patel i proglašena je tinejdžericom s najduljom kosom na svijetu. 17-godišnjakinja iz grada Modasa u Indiji u studenom 2018. godine postavila je rekord u kategoriji tinejdžerice s najduljom kosom za Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda, a od tada pa do sada, njen rekord ostao je neoboren. Sve do sada kada ga je sama ponovno oborila. Kosa joj je dugačka 190 cm! Čak 20 cm duža nego što je bila u studenom 2018., od kada je nije niti jednom šišala.


Nilanshi je kosu počela puštati još kada je imala 6 godina. Cijelu je priču potaknulo jedno loše  iskustvo u frizerskom salonu. Od tog iskustva nije bila oduševljena time da mora ići šišati kosu, a roditelji su prihvatili njenu želju da jednostavno ne ide. Sada, 10 godina kasnije, kosa joj obara rekorde. A kako je održava? Otkrila je da je pere jednom tjedno, da joj treba sat vremena da se počešlja i oko pola sata da je osuši.


Kosa joj doseže do poda, a ako želi da se ne vuče za njom do hoda mora ili obuti cipele na petu ili kosu vezati - što i radi. Osim u posebnim prilikama, kao snimanjima i fotkanjima za medije, ne nosi raspuštenu kosu već splete pletenicu ili napravi punđu. Kako bi joj kosa bila što je očuvanija moguće, koristi za nju posebna ulja koja joj spravlja mama. Iako za sada kao tinejdžerica drži rekord za najdulju kosu, ako ga poželi održavati i kasnije u životu, kosu će morati još 'malo' pustiti. Naime, ženski rekord za najdulju kosu na svijetu od 2004. drži Xie Qiuping koja ima kosu dugu 562 centimetra!


Xie je svoju kosu počela puštati s 13 godina, dakle puno kasnije nego Nilanshi, što znači da ima dobre šanse da obori i ovaj rekord s godinama, ako ne odustane.

Foto: YouTube/ Giphy/ Imdb

M.T.

Pogledajte još:

Ovih će šest znakova zodijaka oboriti neki svjetski rekord! Saznaj tko su oni i koji je rekord njihov

Je li to moguće?! Jennifer ruši Guinnessov rekord i otkriva - 'Prijatelji' rade na nečemu zajedno

Profesorica matematike postavila svjetski rekord u jedenju majoneze!

tinejdžerica Guinnessova knjiga rekorda rekord najduža kosa

Još vijesti