Slika nije pronađena
Pretilost kod djece i tinejdžera sve je veći problem u svijetu, što dokazuje i ovaj tinejdžer koji se odmalena muči s viškom kilograma.

Kako donosi Daily Mail, najdeblji tinejdžer na svijetu Mihir Jain godinama se borio s viškom kilograma. Ovaj 14-godišnjak iz Indije dosegnuo je nevjerojatnih 237 kilograma. Zbog svoje težine, nije mogao obavljati svakodnevne aktivnosti kao što su to mogli njegovi vršnjaci, a zbog viška kilograma na kraju nije mogao ni otvoriti oči.

Već je sa samo pet godina imao 80 kilograma, a kako je rastao, tako su se i kilogrami samo gomilali. Njegova se prehrana sastojala od slatkiša, fast fooda, prženih krumpirića i grickalica.Kada je dosegnuo 237 kilograma, odlučio se za operaciju, odnosno ugradnju takozvane želučane premosnice. On je ujedno i najmlađi pacijent koji se ikad podvrgnuo ovom zahvatu.

'Bio sam odlučan učiniti ono što mi je liječnik predložio. A kad sam napokon izgubio težinu, odlučio sam nastaviti. Nisam se čak ni bojao same operacije, samo sam želio učiniti ono što je potrebno kako bi se osjećao bolje', rekao je.

U samo nekoliko mjeseci nakon njegove operacije, 'najdeblji' tinejdžer na svijetu uspio je skinuti skoro sto kilograma. Sada napokon može normalno disati, a polako se počinje i kretati. Njegov put nije gotov, a kako prenosi Daily Mail, Mihir ne misli odustati.

'Ovo je za mene nova prilika i uzbuđen sam zbog toga što će se dalje dogoditi. Do sada su se stvari jako dobro odigrale, a po prvi put u svom životu, ja se konačno veselim svojoj budućnosti', kaže Mihir.

Foto: YouTube screenshot/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

TEST U 30 sekundi otkrijte debljate li se zbog ugljikohidrata – je li vrijeme da pekarni kažete 'bye, bye'?

Nemojte preskakati obroke – izgladnjivanje nas ustvari deblja i izaziva još devet štetnih učinaka

Udebljala si se, umorna si i bezvoljna – znakovi da tvom organizmu opako nešto nedostaje

mihir jain tinejdžer kilogrami

Još vijesti