Slika nije pronađena

Vrijeme je da ostaviš sve što radiš, jer možda ćeš uskoro biti bogat/a. Ukoliko imaš doma u nekom prašnjavom kutku tavana ove video kazete, možeš zaraditi poprilično puno novaca.

Najomiljeniji Disney crtići mogli bi vam postati još malo draži. Nakon što je jedna osoba sasvim slučajno odlučila prodati svoje stare video kazete s Disney crtićima na eBayu, ljudi su poludjeli kada su shvatili koliku vrijednost imaju. Davnih dana, u vrijeme kada su vaše starije sestre i braća, pa čak i mame i tate, bili još mali, crtići su se gledali na video kazetama. Jedni od tada najpopularnijih, baš kao i danas, bili su oni Disneyevi. Klasici kao što su 'Pepeljuga' ili 'Mala sirena' osvajali su djecu diljem svijeta. Danas ti klasici vrijede ogromno bogatstvo.


Svi koji mrze pospremanje i sve im stvari imaju preveliku sentimentalnu vrijednost da ih bace u smeće, možda imaju negdje spremljene i stare Disney video kazete. Komplet tih klasika danas vrijedi i preko 100.000 kuna! Jedan je korisnik na eBay-u putem aukcije odlučio prodati svoju kolekciju koja mu više ne treba, a sigurno nije očekivao da će cijena otići ovoliko visoko – na 17.500 dolara (što je oko 113.750 kn).  U njegovoj su se kolekciji našli Bambi, 101 dalmatiner, Ljepotica i Zvijer, Pepeljuga, Aladin... Opis proizvoda otkriva da kazete ni nisu u potpunosti očuvane – da imaju manja oštećenja i da su požutjele od starosti, ali i da su korištene. Čak ni to nije utjecalo na cijenu!


Nisu samo cijele kolekcije te koje se traže. Nedavno je prodana i samo 'Mala sirena' za nevjerojatnu cifru od 9.900 dolara (oko 64.000 kn)! I to samo zato jer je jedno od ranije izašlih izdanja koje ima omot sa slikom koji se kasnije promijenio i prestao izlaziti. Svi ovi vrijedni Disney crtići izašli su između 1984. I 1993. godine, što nije toliko davno, zbog čega je vrlo moguće da ih se nađe po tavanima.


Kazete koje su vrijedne mogu se prepoznati po tome što na hrbatu imaju crni dijamant u kojem piše 'The Classics'.

Foto: eBay/ Imdb

M.T.

Pogledajte još:

KVIZ: U kojem Disney klasiku bi bili glavni lik?

Ispod bajkovite površine Disneyjevih crtića skrivaju se puno tamnije poruke!

Odvažna devetogodišnjakinja upozorila je Disney na jedan njihov veliki FAIL!

crtići video kazete klasici disney bogatstvo vrijednost

Još vijesti