Slika nije pronađena

U filmovima ćeš uvijek vidjeti da su nakon prekida veze cure te koje budu u totalnom slomu, ne ustaju iz kreveta danima, jedu kilograme sladoleda i plaču dok slušaju glazbu koja ih podsjeća na bivšu ljubav, a što je s dečkima? Kako njima pada prekid veze?

Čini se kao da dečkima prekidi veze nisu toliko traumatični koliko djevojkama. Oni kao da ne prolaze kroz upola tuge koliko cure – ili to samo dobro skrivaju? Skupina istraživača sa Sveučilišta Lancaster pozabavila se pitanjem kojem to spolu prekid veze teže pada i tko je emocionalno veći kaos. I rezultati će te iznenaditi. Ispada da su dečki ti kojima je teže emocionalno podnijeti prekid veze nego curama, piše Tyla. Ha, tko bi rekao!Samo zato što će cure češće pokazivati koliko su tužne, ne znači da dečki nisu tužni nakon prekida, samo puno njih neće osjećaje obznaniti toliko javno ili zatvoriti se u sobu i danima plakati. I oni budu itekako tužni, a po ovome, čak i više od cura. Curama je lakše jer one sa svojim frendicama toliko razgovaraju u tome da im onda bude lakše, dok dečki to neće raditi i sve drže u sebi. Ovo je istraživanje tako pokazalo da je samo mit to da su cure tužnije nakon prekida, i dečki su jednako u rasulu, čak i više.Zato nemoj misliti da bivšem nije bilo stalo do vaše veze ili da mu nije bilo slomljeno srce, jer je, samo je to sakrio. Isto će se vjerojatno u nekom trenu rasplakati ili požaliti stvari koje je/nije napravio.

Pogledajte još:

Kakvog se to tipa cura dečki boje? Jedna ih karakteristika na curama posebno plašiRiječ koja je proglašena kao 'riječ godine' među mladima – i ti ju redovito koristiš

Koliko mladih u Hrvatskoj živi s roditeljima do kasnih 20-ih godina? Ovo su i glavni razlozi zašto

Istraživanje prekid veze Slomljeno srce

Još vijesti