Slika nije pronađena

Uredba je uvrštena u pravilnike o kućnom redu svih škola i to je označilo kraj korištenja mobitela na satu. Više o tome pronađite u članku 'OMG Odzvonilo je mobitelima na nastavi u cijeloj županiji – najavljene su i kazne za buntovnike'.
Cilj je bio regulirati korištenje mobilnih uređaja i ostale privatne informatičke opreme tijekom nastave tako da se time ni na koji način ne ometa odvijanje nastave. Drugim riječima, učenici u Varaždinskoj županiji smiju nositi mobitel u školu, ali on ne smije biti aktiviran tijekom trajanja sata, osim u hitnim slučajevima. Tijekom testova, učenici od prije mjesec dana moraju odložiti mobitele u za to predviđenu kutiju.


via GIPHY


Ravnatelji škola su se složili s uputama i prihvatili ih, no ne i učenici... Oni zbog zabrane uvedene zabrane korištenja mobitela u školama najavljuju prosvjed, ako im prvi korak, pisanje žalbe županu i/ili sastanak s njim ili s nekim od njegovih zamjenika, ne upali.

Naime, oni su kao prvi korak prvotno zamislili održati prosvjed danas, 18. prosinca, no od njega su (privremeno) odustali nakon što su učenici Gospodarske škole pozvali učenike diljem županije na zreli pristup situaciji, kako piše Regionalni. Do zaključka da se treba ponašati zrelije su došli nakon razgovora s ravnateljicom koja im je zaprijetila posljedicama ako danas ne dođu na nastavu.

Stoga će prvo održati vijeće učenika svih srednjih škola u Varaždinskoj županiji na kojem će odlučiti o pisanju žalbe županu i/ili sastanku s njim ili s jednim od njegovih zamjenika, a ako to ne uspije, ide su u organiziranje prosvjeda. 'Takav prosvjed bit će u potpunosti legalan i učenici neće snositi posljedice u obliku neopravdanih sati i slično', naglasili su učenici Gospodarske škole.


Kažu kako ne shvaćaju zašto bi nekome trebali dati svoje privatno vlasništvo i ljuti su jer smatraju da je moguće postići neki dogovor koji bi odgovarao svima i bio manje radikalan.


via GIPHY


Hoće li to značiti ukidanje nedavno uvrštenih stavki o zabrani korištenja mobitela u školama u kućne redove škola, preostaje vidjeti... Mi vjerujemo u onu 'Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!'.


Foto: Profimedia/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

OMG Odzvonilo je mobitelima na nastavi u cijeloj županiji – najavljene su i kazne za buntovnike

Mobitel od jeseni zabranjen u školi učenicima i profesorima – što biste vi napravili da francuski model usvoji i Hrvatska? ANKETA

Smanji ovisnost o mobitelu – evo kako!

mobitel Škola varaždinska županija zabrana Prosvjed

Još vijesti