Slika nije pronađena
Prvi dojam je najbitniji; naročito ako tek krećeš u osnovnu ili srednju školu i postoji popis stvari koje nikako ne smiješ napraviti prvi dan škole.

Ne želiš ispasti ona cura koja je ostala upamćena po nečemu neprimjerenom i uostalom, bitno ti je sigurno da ekipa s kojom ćeš provesti iduću školsku godinu o tebi ima dobro mišljenje. Evo kako postići upravo to – donosimo popis stvari koje svakako moraš izbjegavati da se ne bi obrukala.

via GIPHY


1. Izbjegavaj nošenje super trendy outfita – to ostavi za maturalnu večer, a za školu obuci nešto u čemu ćeš se osjećati ugodno.

via GIPHY


2. Nemoj preskočiti doručak – koliko puta ćemo još ponoviti da je doručak najbitniji obrok u danu?! Kada to pišemo, to stvarno i mislimo. Najedi se jer ti slijedi pojačana količina stresa s kojom se moraš moći obračunati.

via GIPHY


3. Nemoj zakasniti – ako dođeš na vrijeme, moći ćeš si odabrati idealno (ili barem solidno) mjesto za sjedenje, porazgovarati sa školskim kolegama i pripremiti za sat koji slijedi. Ionako vjerojatno želiš malo popraviti frizuru i pogledati je li se koji dečko proljepšao od prošle školske godine.4. Nemoj zaboraviti isključiti zvuk na svom mobitelu – uvijek se smijemo ljudima kojima zazvoni mobitel u kinu i u kazalištu, a ne smatramo naročito pametnima ni osobe kojima zazvoni mobitel na predavanju. Nemoj biti jedna od njih, molimo te.

via GIPHY


5. Nemoj se posvađati s profesoricom ili profesorom – to ti najmanje treba prvi dan škole (da ostaneš upamćena kao neka prgava i naporna cura iz prikrajka) – uostalom, sjeti se, trebaš ju/ga trpjeti ostatak godine, pa si olakšaj školovanje održavanjem dobrih odnosa.

via GIPHY


6. Nemoj zaboraviti na bonton i pravila ponašanja – poštuj starije od sebe, poštuj svoje kolege i to će ti se kad-tad vratiti. Nemoj psovati ili okretati očima (barem nemoj pred drugim ljudima).

via GIPHY


7. Nemoj otići sa sata ranije – nema ništa toliko bitno kao škola. I kad to kažemo, stvarno to mislimo. Škola je tvoj posao, a profesorica/profesor tvoja šefica/šef. Uostalom, mogla bi propustiti nešto stvarno bitno što bi se moglo naći u idućem testu. Tako se, između ostalog, učiš odgovornosti.

via GIPHY


I još nešto – opusti se! Najbitnije je da školu doživiš kao obavezu i sastavni dio tvojeg dana – i tamo nastoji biti 'svoja'.

Foto: Pixabay/Unsplash/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Razlike u prvom danu škole - u prvom i u četvrtom razredu srednje

HELP Prvi dan škole je sve bliže – kako se riješiti stresa?

5 cool ideja – kombinacije u kojima ćeš zablistati prvi dan škole

Škola preporučljivo obaveza izbjegavanje prvi dan mobitel

Još vijesti