Slika nije pronađena

Ona je inače i pokretačica peticije 'Dosta je bilo šutnje učitelja i nasilja nad učiteljima! Stop učeničkom nasilju i torturi!', koja je u samo nekoliko dana prikupila 12.436 potpisa. Peticija je zamišljena kao jedan od izraza podrške profesoru Franji koji je podigao hrvatsku javnost na noge.

Podsjetimo, nastavnici diljem Hrvatske su počeli masovno dijeliti svoje poruke podrške profesoru Franji pod #ijasamfranjo u petak, nakon što je na vidjelo izašlo kroz sve je što čakovečki profesor prolazio prije nego je 'puk'o'. Poruke u obliku fotografija možete pronaći u članku 'Nastavnici diljem Hrvatske stali uz profesora koji je navodno istukao učenike – ovo su njihove poruke podrške [FOTO]'. 

Profesor na kraju nije dobio otkaz zbog napada na dvojicu učenika, već je ravnatelj donio odluku o upozorenju nastavniku iz obaveze radnog odnosa, što znači da će dobiti otkaz ako se takav incident ponovi. Olakotna okolnost za profesora Dragičevića je ta da mu je to prvi incident u kojem je sudjelovao.

Učenika koji je gađao profesora kredom majka je ispisala iz škole, a ostali učenici koji su pravili nered u razredu su dobili opomenu pred isključenje, rečeno je u Dnevniku NoveTV.

U međuvremenu su se profesori diljem Hrvatske aktivirali i organiziraju masovni prosvjed zakazan za subotu, 15. prosinca, pod nazivom 'Za sigurnu školu', kako bi upozorili na sve poteškoće s kojim se susreću u radu. Sve o prosvjedu i o reakciji resornog ministarstva pronađite u članku '[#ijasamfranjo] Slijedi masovni prosvjed nastavnika premda Franjo neće dobiti otkaz?'.

Ni to nije sve... Osim spomenute peticije koju je pokrenula nastavnica Bernarda Jug, ona je došla i na ideju se javno linčuju učenici čakovečke srednje škole kako bi 'pravda bila zadovoljena'.

Želi pošto-poto saznati njihova imena i imena njihovih roditelja... Nekoliko objava je plasirala na svojoj stranici tijekom proteklih 24 sata – mi vam ih donosimo u obliku screenshota sa stranice...



No, uz nju ovaj put nisu masovno stali ostali nastavnici. Obznanili su svoj stav u priopćenju objavljenom pod naslovom 'I dalje protiv nasilja!' na stranici nastavnici.org. U njemu su napisali da se obje nastavničke grupe, nastavnici.org i Školska zbornica, sad, kao i više puta do sad, ograđuju od govora mržnje Bernarde Jug. 'Razlog skupa najavljenog 15. prosinca 2018., između ostaloga, osuđuje govor mržnje i svaki oblik nasilja. Ovim putem obavještavamo medije i javnost da osobe poput Bernarde Jug nisu dio nas i ne dopuštamo poistovjećivanje sa zlonamjernim pojedincima. Također, smatramo da je nužna reakcija dječje pravobraniteljice i nadležnih institucija', napomenuli su u priopćenju.

Foto: Facebook Bernarda Jug – Vrijeme je da mlakost zamijenimo žarom/RTL Screenshot

M.Z.


Provjerite još:

[#ijasamfranjo] Slijedi masovni prosvjed nastavnika premda Franjo neće dobiti otkaz?

Nastavnici diljem Hrvatske stali uz profesora koji je navodno istukao učenike – ovo su njihove poruke podrške [FOTO]

[ANKETA] Koja je najgora scena koju ste doživjeli na satu u školi?

bernarda jug nastavnica delikventi Učenici Franjo Dragičević ijasamfranjo Škola Prosvjed

Još vijesti