Slika nije pronađena

Uredba će se uvrstiti u pravilnik o kućnom redu svih škola, a tada će se mobiteli moći koristiti samo u kontroliranim uvjetima. Informaciju je potvrdio dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak za eVaraždin.

Podsjetimo, Zdravstveno učilište Zagreb već je uvelo posebne sandučiće za mobitel u koje učenici tijekom nastave odlažu mobitele, a učenicima Osnovne škole Kostrena prijete čak i ukori ako se ogluše na pravilo nekorištenja mobitela u školi. I nisu te dvije škole jedine – brojne škole diljem Lijepe Naše sve su opakije po tom pitanju i sve je učestalije pravilo zabrane korištenja mobitela na nastavi.

via GIPHY


U prethodno objavljenom članku na tu temu, pod naslovom 'Mobitel od jeseni zabranjen u školi učenicima i profesorima – što biste vi napravili da francuski model usvoji i Hrvatska? ANKETA' smo vas pitali što biste napravili da se zabrani korištenje mobitela u svim školama u Hrvatskoj (na nacionalnoj razini). Evo što ste nam odgovorili...


Iz rezultata je vidljivo da vam oduzimanje mobitela ne bi teško palo, ali 'živi bili pa vidjeli'. Svi učenici iz Varaždinske županije će iskusiti kako je to vrlo skoro, barem tako najavljuje Paljak.

'Jedno je koristiti tehnologije za postizanje odgojno-obrazovnih učinaka, a drugo je kaotično dozvoljavati da se djeca služe mobitelima na nastavi', rekao je dožupan i najavio kako će učenici prema novom kućnom redu mobitele trebati ugasiti čim uđu u zgradu škole.

Onima koji se ogluše na ovu uputu, buntovnicima 'skrolerima', će, kad budu uhvaćeni u prekršaju, mobitel privremeno oduzeti osoblje škole i zvati roditelje učenika da dođe po njega. To će moći napraviti nastavnici, dežurni učitelji ili ravnatelj.

via GIPHY


Budući da znamo da nitko ne želi ostati bez moba ni na sat, dva, pripazite malo... Jer sasvim je moguće da će se i druge županije povesti primjerom Varaždinske.

Foto: Screenshot/Giphy/Unsplash

M.Z.

Provjeri još...

Mobitel od jeseni zabranjen u školi učenicima i profesorima – što biste vi napravili da francuski model usvoji i Hrvatska? ANKETA

Stroga pravila – hrvatskim učenicima zbog korištenja mobitela u školi prijeti ukor

Smanji ovisnost o mobitelu – evo kako!

Škola mobitel zabrana varaždinska županija

Još vijesti