Slika nije pronađena

Srednja škola Woodchurch u Velikoj Britaniji zabranila je učenicima nošenje skupih dizajnerskih jakni kako bi pokušali spriječiti posramljivanje siromašnijih učenika.

Škola je poslala službeno pismo roditeljima u kojem zabranjuje nošenje brendirane odjeće poput marki Moncler, Pyrenex i Canada Goose. Cijene ovih poznatih marka odjeće, koja se prodaje i u dječjim veličinama, variraju od tri tisuće pa sve do osam tisuća kuna. Ravnateljica škole Rebekah Phillips izjavila je kako i učenici koji pohađaju ovu školu i roditelji podržavaju ovu inicijativu, a zabrana će stupiti na snagu nakon blagdana.

via GIPHY


Ravnateljica škole rekla je da su se učenici žalili na pritisak vršnjaka da nose određene markirane jakne, što je utjecalo i na njihove obitelji koje su se morale nositi s tim financijskim pritiskom. Zbog toga su neki roditelji preuzeli inicijativu i sami tražili uvođenje zabrane, stoji u priopćenju koje je škola napisala za BBC.
Posramljivanje djece slabijeg imovinskog statusa bilo je dio svakodnevnice, a ova je institucija odlučila stati tome na kraj.

Reakcije na ovu zabranu su raznolike, a nas zanima što vi mislite o ovakvoj inicijativi, pa vas molimo da ispunite kratku anketu u nastavku...Foto: Pexels/Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Kad pročitaš priču tate koji je sina pokušao odvojiti sina od kompa shvatit ćeš što je ovisnost – je li i kod tebe tako? [ANKETA]

Zabranili kavu i energetska pića u školama – što ti misliš o tome? ANKETA

WOW Ova škola je umjesto kažnjavanja uvela meditaciju – što ti misliš o tome? ANKETA

jakne zabrana Škola roditelji Učenici profesori inicijativa

Još vijesti