Frana Ugarković, intervju

Frana Ugarković rođena je Riječanka koja bilježi nekoliko zanimljivih životnih destinacija - od Bahreina pa sve do SAD-a. Poslušajte njezinu priču.

Skrolajući po TikToku zasigurno ste naletjeli i na Franu, simpatičnu Hrvaticu s američkom adresom. Frana Ugarković rođena je u Rijeci, dio života provela je u Bahreinu, malom otočiću u blizini Saudijske Arabije, a sada privodi kraju studij na kalifornijskom koledžu.


Frana Ugarković, intervju


U razgovoru nam je otkrila kako izgleda jedan njezin prosječan dan na fakultetu te koliko cijela priča zapravo nalikuje onome što smo navikli  gledati u TV serijama i filmovima.
'Ustvari je dosta slično, stvarno je ovdje fora! Zato što, na primjer moj fakultet, zove se 'Sacramento State', imamo 32 000 studenata tako da je to kao mali grad. Ogroman kampus sa svim živim. Imamo restorane, teniske terene, nogometne terene, odbojkaške... Za sve žive sportove. Imamo čak i policijsku postaju na kampusu i kliniku ako smo bolesni. Stvarno je lijepo. Pošto ja igram tenis, jako se puno družim s ostalim studentima koji isto igraju sport. To je jako cool! Profesori nas jako poštuju zbog toga što se bavimo sportom i studiramo. Tako da, u stvari, slično kao na filmovima. Isto imamo bratstva, sestrinstva i to stvarno postoji. Imaju svoje kuće s natpisima, partyje. To je stvarno fora posebno za nekoga kao što sam ja tko je odrastao izvan Amerike.'
Franina velika ljubav je i tenis. Oduvijek je željela studirati u Californiji. Dobila je stipendiju, a time i priliku za studiranje i nastavak bavljenja ovim sportom u sklopu koledža 'Sacramento State'.


Frana Ugarković, intervju


Frana Ugarković, privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje


Što se tiče samog života u Americi, njezina asocijacija je dakako California u kojoj živi sa svim svojim prekrasnim pješčanim plažama, palmama, ogromnim shopping centrima i fast foodovima na svakom koraku, dok ističe kako će joj Hrvatska zauvijek ostati dom. Glavna razlika između života u Hrvatsoj i SAD-u je u opuštenosti i brzini života, kaže nam. Također, sustav bolje funkcionira pa ističe da se u SAD-u sve može riješiti putem interneta.



Popularna društvena mreža TikTok jedan je od Franinih hobija. Snimati je, kao i većina, počela u vrijeme karantene. Budući da inače snima za YouTube i puno toga objavljuje na Instagramu, TikTok shvatila je kao sljedeći korak. Omiljena vrsta videa su joj storytimeovi o životu u Americi, igranju tenisa, odrastanju u Bahreinu i Hrvatskoj. Preporučila nam je i TOP TikTokere koje morate pratit, a kao najbolju stvar koja joj se dogodila na TikToku ističe potpuno neočekivano upoznavanje svog dečka Joshue. Na samom kraju, Frana nam otkriva kako svoje studiranje planira nastaviti u Europi, a povratak u rodnu Hrvatsku ističe kao svoj plan za skoru budućnost.


Pogledaj još:

One su trendsetterice s Tik Toka – 5 najpoznatijih modnih influencerica na ovoj popularnoj društvenoj mreži

Maturanti koji planiraju ove godine upisati faks mogu se prijaviti za stipendiju od 2000 dolara!

Svi se pitaju zašto Hrvatska nije prošla u finale Eurosonga – jedan je slučajni detalj krivac!


Amerika frana ugarković tik tok

Još vijesti