Slika nije pronađena

Instagram oduvijek vodi bitku s objavljivanjem fotki na kojima se direktno pokazuje golo tijelo. Takve fotke briše, bilo da ih objavi neki celebrity ili 'obična' osoba. Nekada se takve fotke ipak provuku, a od sada će biti i dozvoljene.

Nekima fotke na kojima imaju gole grudi prolaze, a drugim se odmah brišu kada ih objave na Instagramu. Radi se o fotkama gdje su cure bez odjeće, ali su grudi pokrile rukama. Do sada Instagram ovakve fotke službeno nije dopuštao, pa ipak, nekima ih je brisao drugima ne. Naglasila je to britanska plus size manekenka Nyome Nicholas Williams.

Nakon što je ona objavila toples fotku, ali na kojoj rukama pokriva grudi, Instagram ju je maknuo jer je previše eksplicitna. Dok primjerice, iste takve fotke koje su objavile Kim Kardashian ili Emily Ratajkowski nije micao, kao ni one drugih modela. Nyome je pokrenula online kampanju #iwanttoseenyome.

Nakon nekoliko mjeseci borbe je dobila i odgovor od Instagrama, koji je objavio da će ažurirati svoja pravila vezana za golotinju. Tako su iz Instagrama rekli da će od sada dozvoliti objavljivanje fotki na kojima netko grli ili drži svoje grudi. To bi pravilo trebalo vrijediti već od danas. Po tome, od danas su fotke grudi dozvoljene, sve dok se ne vide bradavice.

Osim toga, neće biti dozvoljene ni fotke kada netko stisne grudi 'hvatanjem savijenih prstiju ili ako postoji jasna promjena oblika grudi, taj će sadržaj i dalje kršiti naša pravila', javili su. Nadamo se da nam Instagram feedovi sada neće biti zatrpani ovakvim fotkama celebova i influencera.

Foto: Instagram/ Instagram printscreen

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Hakeri napadaju ljude preko poruka na Instagramu i preuzimaju im profile! Evo kako ih prepoznati i izbjeći

Vlasnik stranice 'Rich Kids of Instagram' otkrio koliko mu plaćaju djeca bogataša da objavi njihove fotke

Ariana Grande je postavila veliki Instagram rekord – nešto što još nijednoj ženskoj osobi nije uspjelo!

grudi mijenjanje pravila pravila objavljivanje fotki golotinja fotke instagram

Još vijesti