Selfie

Rijetko će tko objaviti neku fotku samo tek toliko i neće ga biti briga ima li na njoj 5 lajkova ili 55. Većini je stalo do lajkova. Iako naravno, ne bi nam trebalo biti stalo do njih, ali ne možemo si pomoći.

Broj lajkova koje imaš na fotografiji koju si objavila na Instagramu nije pokazatelj baš ničega, pogotovo ne toga koliko si lijepa ili koliko vrijediš. Ipak, svejedno nam je svima stalo do lajkova i želimo ih što više. Osjećamo se bolje kada nam objave imaju više lajkova. Naravno, koliko ćeš imati lajkova odredit će i brojka tvojih pratitelja, kao i hashtagova koje koristiš.

Selena Gomez Selena Gomez ima jednostavan trik kako da uvijek izgledaš dobro na selfijima i fotkama

Najbitnije od svega je ipak to kako fotka izgleda. Stavljanje filtera je nešto što puno ljudi radi redovito, a jedno je istraživanje pokazalo da postoje filteri koji su bolji ako želiš sakupiti što više lajkova jer oni privlače ljude i daju veće šanse tvojoj objavi da bude popularna. Istraživači s Georgia Tech i Yahoo Labs napravili su istraživanje pod nazivom „Why We Filter Our Photos and How It Impacts Engagement“. A rezultati su sljedeći.

 

 

Za početak, pokazalo se da fotke koje imaju neki filter, prolaze bolje od onih koje nemaju nikakav filter. Najviše lajkova sakupit će oni filteri koji će na fotki povećati toplinu, zasićenost i kontrast. Tako da ako i ne stavljaš nikakav unaprijed određeni filter, ovo su stvari na fotki koje možeš urediti da bi bila lajkanija. Filteri na Instagramu koji po tome najbolje zadovoljavaju uvjete su: Mayfair, Rise, Valencia, Hefe i Nashville. S druge strane, tu su i filteri koje je najbolje izbjegavati, a dva koja se posebno ističu su Lo-Fi i X-Pro II. Također, svi oni filteri koji daju fotki plavkaste tonove nisu najbolji za koristiti jer odbijaju ljude. Nemoj očekivati čuda, ali definitivno mogu pripomoći.

Sonja Kovač i Mirta Miler Što TREBAŠ raditi, a što nikako NE SMIJEŠ ako želiš imati više pratitelja na društvenim mrežama?

instagram fotke lajkovi Filteri najviše lajkova najbolji filteri

Još vijesti